Dresuar ve Ayna Modelleri

28.12.2021
437

Ayna ve dresuar modelleri Efuli Evim firmasında en güzel ve kaliteli seçenekleriyle beğeni kazanırken, farklı özelliklere sahip olan mekanlarda tercih edilen bu ürünler genelde antrelerde kullanılır. Son yıllarda lüks restoranların tuvalet girişlerinde de tercih edilen ayna ve dresuarın kullanım alanları çok farklı bölgelerde olabilir. Mesela villalarla merdiven kat girişlerinde, tuvaletlerin girişlerinde ve antrelerde tercih edilmektedir. Dresuar ve aynaların çok fazla çeşidi ve modeli bulunmaktadır. Bu çeşitler mekanın dekorasyon stiline uygun olarak seçilir.  Varak ve pirinç detayları klasik dekorasyonlarda, düz renkler ise modern dekorasyonlarda tercih edilmektedir. Özellikle ayna ve dresuar ikilisinin takım şeklinde de sunulduğu kombinler bilinmektedir. Şimdi bu ürünlerin hangisi nerede kullanılıyor merak ediyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz.

 Pirinç ve Varak

Lüks ve klasik mekanlarda tercih edilen pirinç ve varak dresuar çeşitleri evin ağır bir havası olmasını sağlar. Tabi sadece evlerde kullanılmazlar. İş yeri ve restoran gibi alanlarda da kullanılırlar.

 MDF Malzeme0828

Modern evlerin vazgeçilmez malzemesi olan MDF, mobilyalarda çok sık tercih edilen bir maddedir. Bu malzeme genelde beyaz renk olduğu için ferah ve modern bir tasarım isteyenler MDF malzemeleri tercih etmektedir. Genelde aynayla aynı türden satın alınması mümkündür. Ancak bazen gümüş ya da varan aynalar bu dresuarlarla birlikte kullanılabilir.

 Ahşap Malzeme

Ahşap oymacılığının en güzel ürünleri arasında yer alan cevizden yapılmış bir dresuar, şüphesiz oldukça etkileyici ve kalıcı bir eşya olacaktır. Aynı kalitede olan aynalar pek tercih edilmese de, çoğu zaman varan ve pirinç aynalar oyma ceviz dresuarlarla kullanılmaktadır.

 Gümüş-Metal Malzeme

 En az kullanılan ama birçok yerde gördüğümüz metal dresuarlar ve gümüş aynalar birlikte kullanılabilir. Ferforje detayları olan dresuarların çok fazla parlak olması durumunda olumsuz bir mekan etkisi söz konusu olurken, daha çok iş yerlerinde bu malzeme tercih edilmektedir. Bahçelerde de bazen dresuar tercih edilmektedir. Bu durumda beyaz perforje seçenekleri ilk akla gelen malzemeler arasında yerini almaktadır. En güzel dresuar ve ayna modellerini www.esnafvitrinim.com sitesinde bulabilir, Alanya’nın göz bebeği mekanları bu ürünlerle süsleyebilirsiniz.

  Eskiyen Eşyalar ile Mobilya Aksesuar

Çoğumuz mobilyalar eskiyince bir an önce bu mobilyalardan kurtulmak ister bu nedenle gördükleri ilk eskiciye verirler yada çöpe atarlar. Aslında bu eski mobilyalarla çok şık dekorasyonlar oluşturulabilir. Eskiyen tahta mobilyalarından şık bir sehpa ya da raf yapabilirsiniz. Hem ucuz hem pratik olan bu yöntemle kolayca dekoratif bir ürün ortaya çıkarmış olursunuz. İşe yarayacak mobilyaların bazı kısımlarını saklayarak bunları bu tür işlemlerinizde kullanabilirsiniz. Eskiyen bir dolaptan bir sehpanın üst yüzeyini oluşturabilirsiniz. Renkli boylarla boyayarak şık bir dekorasyon ortaya çıkarabilirsiniz.

  Tahta Sandıklar ile dekorasyon

Eskiyen tahta sandıklardan da oyuncak sepeti hediyelik eşya sepeti yapabilirsiniz. Bu tahta sandıkları boyayarak istediğiniz tarzda aksesuar ortaya çıkarabilirsiniz.

  Yastıklarla Yapılan Dekorasyon

Salonunuz gözünüze boş geliyorsa bir aksesuar bulamıyorsanız iyi bir fikir verebiliriz. Eskiyen kıyafetler örtüler hepsi bu iş için uygundur. Odanıza renkli yastıklar ve puflar koyabilirsiniz. Peki, nasıl yapılacak? Eskiyen yada hiç kullanmadığınız evinizde bulunan kumaşları bir araya getirin ne yapabileceğinize bir bakın. Öncelikle iç astar oluşturmak için en eski soluk parçalardan bir yastık kılıfı oluşturun. İçine pamuk koyun. Pamuk yoksa bile eski püskü şeyleri koyun. Sonra dış kılıfı için sevdiğiniz desenli bir kumaşı seçerek dikip yastığa geçirin. Düz bir kumaş ise düğmelerle bile süsleyebilirsiniz. Düğmeden gözleri olan bir baykuş veya kardan adam şekli fena olmaz.

  Dikişli yastıklar

Yastık fikrini sevenler için bir öneri daha vermek gerekirse: yastıkları seven ve farklı şeyler tasarlamak isteyenler için ellerinde hiç bir şey yok ise renkli iplerden dikişler yaparak hayvan karikatürü çiçek deseni oluşturabilirsiniz. Böylece evinizin boş kısımları şık yastıklar ve puflarla dolacaktır. Sizin tercihinize göre kare dikdörtgen yuvarlak her türlü şekilli yastık dikebilirsiniz. Ayrıca sevdiklerinize bile bu yaptığınız yastıkları hediye edebilirsiniz.

Alanya Hediyelik Dekor ve Mobilya Mağazası Efuli Evim

Firmanın Bilgilerine Ulaşın

Konum ; Hacet Mh. Alaiye Cad. No : 39 Alanya

Tel. 0 538 951 52 11

Efuli Evim

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.