Cam Balkon Nasıl Temizlenir?

10.03.2022
270

Konforlu yaşam alanlarının vazgeçilmezleri arasında yerine alan cam balkon, sağladığı avantajları yanında, sık kirlenmesi ve geniş yüzeylere sahip olmasından kaynaklı olarak, temizlik işleminin uzun ve zahmetli olmasıyla bilinir. Cam balkon nasıl temizlenir? Sorusunun cevabı bulunduğunda, sanıldığı kadar zor olmadığı anlaşılır. Her işte olduğu gibi, cam balkon temizliğinin de püf noktaları vardır. Bunlara dikkat edildiğinde, kısa sürede, etkili cam balkonu temizliğinin yapılır.

Cam Balkon Temizliği Öncesi Yapılması Gerekenler

Cam balkon temizliğine başlamadan önce, kişisel güvenlik tedbirlerinin alınması gereklidir. Rüzgarsız, yağışsız bir günün tercih edilmesi, cam balkon temizliği için en önemlidir. Bu sayede daha güvenli temizlik gerçekleştirilir. Ayrıca temizlik işinin gündüz saatlerinde yapılması, istenmeyen lekelerin daha kolay fark edilmesini sağlar. Bu sayede tekrardan temizlemek zorunda kalınmaz.

Temizlik için kullanılacak malzemeler;

  • Sağlam ve temizlik konumuna uygun bir adet merdiven veya bu amaçla kullanılabilecek tabure.
  • Bir kova ılık su.
  • Temizlik için kullanılacak cam sıvısı veya diğer kimyasallar.
  • Leke bırakmayacak pamuklu bez veya bu amaç için üretilmiş, temizlik bezleri.
  • Cam silgisi.

Gerekli malzemeler temizliğe başlamadan önce hazırlanmalıdır. Temizlik için yeterli alan sağlanmalı, var ise ortamdan uzaklaştırılmalıdır.

Cam Balkon Nasıl Temizlenir?

Cam Balkon Nasıl Temizlenir?

Cam Balkon Temizliğinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Cam balkonların pratik kullanımı, pratik temizlenmesini de kolaylaştırır. Cam balkonun, cam kanatlarının tamamen katlanır duruma getirilmesi ile işleme başlanır. Kanatlar katlı durumdayken, uygun temizlik aparatları ile, çerçeve profilleri öncelikle uygun temizlik malzemeleri kullanılarak temizlenir ve kurulanır. Her bir cam kanat, katlı durumdayken temizlenir ve kurulanır. Sürgülü konuma getirildiğinde, temizlenen yüzey dışarıda kalır. Sonrasında iç yüzeyi temizlenir ve sabitleme konumuna getirilir.

Cam Balkon Temizliğinde Alınması Gereken Güvenlik Tedbirleri

Cam balkon montajında silikon, sabitleme pimleri, cıvatalar ve diğer sabitleme aparatları bulunur. Cam balkon montajından 24 saat sonra temizlik işlemi uygulanır. Temizlik esnasında kesinlikle cama ve çerçeveden destek alınmaması, merdiven veya benzeri aparatların kullanımında zemine sabitlenmesi gerekir.

Cam Balkon Temizliğinde Ne Gibi Malzemeler Kullanılır?

Cam balkon temizliğinde buharlı temizlik malzemesi, çift taraflı cam silici, arkası bezli cam silgisi, mikro fiber cam bezleri, gazete kağıdı ve klasik temizleme malzemeleri kullanılır.

 

 

 

 

 

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.