Katlanır Cam Balkon Ayarları Nasıl Yapılır?

17.03.2022
7.190

Konforlu yaşam alanları oluşturan katlanır balkon camları, sabit ve hareketli birçok parçadan oluşur. Katlanır balkon camlarında genellikle, temperli ısıl işleme tabii tutulmuş camlar kullanılır. Temperli camlara ısıl işlem sonrası, kesme ve şekillendirme işlemi uygulanamaz. Montaj öncesi alınan ölçüler önemlidir. Katlanır cam balkon ayarları nasıl yapılır? Sorusuna cevap vermek için, ayarlanabilir parçalarının bilinmesi gerekir. Katlanır cam balkon bileşenlerinden olan, çerçeve profilinin birçok çeşidi bulunur. Kullanılan profil çeşitlerinden bazıları;

  • Pres alüminyum profil.
  • Beyaz alüminyum profil.
  • Renkli alüminyum profil.
  • Eloksal alüminyum profil.
  • Bronz alüminyum profil.
  • Ahşap desenli alüminyum profil.
  • Fitilli eloksal alüminyum profil.
  • Fitilli bronz alüminyum profil.

Açılabilir balkon camlarda kullanılan malzemelerinin kaliteli olması, ayarlarının daha kolay yapılmasına ve uzun süre arzulanan ayarlarda kalmasına yardımcı olur.

Katlanır Cam Balkon Ayarları Nasıl Yapılır?

Katlanır Cam Balkon Ayarları Nasıl Yapılır?

Katlanır Cam Balkon Tekerlek Ayarları

Her bir cam kanatta, iki altta, iki üstte olmak üzere, toplam 4 teker bulunur. Özellikleri itibari ile rulmanlı olan tekerler, cam kanatların hareketliğini sağlar. Aynı zamanda camın, çerçeveye tutunması için gereklidir. Tekerlerin kullanılan alüminyum çerçeve içerisinde, rahat hareket etmesi önemlidir. Tekerlerde bulunan ayar cıvataları, kolayca ayarlanmasını sağlar.

Katlanır Cam Balkon Fitil Ayarları

Katlanır camların değişen aparatları arasında yer alan cam fitilleri, sesi, tozu, hava akımını engelleyen aparattır. Cam kanatların yan yüzeyinde bulunur. Fitiller camın özelliğine göre seçilmelidir. Camın kapanmasına engel olmayacak şekilde ve yeterli düzeyde yalıtımı sağlayacak şekilde konumlanmasına dikkat edilir.

Katlanır Cam Balkon Stop Ayarı

Stop aparatı camların katlanma noktasında yer alır. Stop yuvası yukarıdan ve aşağıdan, iç kısma ve ana çerçeveye sabitlenir. Aparat karşılığı cam kanat çerçevesine sabitlenir. Stop açma zinciri veya mekanizması, stop aparatı kapalı konumdayken sabitlenir. Çok gergin veya çok gevşek olmamasına dikkat edilmelidir.

Katlanır Cam Balkon Çıkış Ağız Plastiği Ayarı

Cam katlama bölümünde, altta ve üstte olmak üzere, iki adet plastik yuvadan oluşur. Ana çerçeveye tutturulan plastik aksam, zamanla özelliğini yitirir. Değişimi ve ayarlanması kolaydır. Cam kanatların hareketini engellemeyecek şekilde ayarlanmalıdır.

 

 

 

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.