Çocuk Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

02.02.2022
268

Çocuk  odası  denilince  maalesef  aklımıza  ilk  gelen şey  en küçük  odaların çocuk odası  olarak tercih edilmesi.   Fakat küçük odalar çocukların  oyun alanını daralttığı için, oyun oynamalarını   engellemektedir.  Büyük  odalar ise  çocuğun  yalnızlık  hissini dürtüklediği için ,  en ideali orta büyüklükte bir oda seçiminin çocuk  odası  yapılmasıdır.

Çocuk  odası dekorasyonunda ilk olarak  oda renk seçimi  çok   önemlidir . Çünkü  çocukların  hayal dünyası oldukça  geniştir.  Rengarenk duvarlar  ve renkli bir gökyüzü  çocuğun  ufkunu açmak  adına  büyük önem taşır.  Oda tavanlarına da  LED ışıklar ya da neon renklerle uygulanan baskılar( yıldız,  güneş,  bulut, balık ayıcık,  kalp,  emoji, el izi, geometrik şekiller, sayılar ) odanın  havasını  değiştirmeye  yeter de artar bile.  Özellikle  çocuklar  ve bebekler odalarında  geçirdikleri zamanın  bir çoğunu  etrafı  incelemekle geçirirler. Bunun için  çocuk  odası  dekorasyonunda  görsellik büyük  önem  taşımaktadır.

Çocuk  odası  dekorasyonunda bir önemli  konu ise hiç  şüphesiz  mobilya seçimidir. Mobilyaların  görselliği  kadar kullanışlı  olması  da oldukça  önemlidir. Göz  alıcı  figürlü  duvar saatleri, lisanslı  tablolar, lisanslı  halılar , lisanslı yatak örtülerine   kadar kısacası  çocuğunuzun  odası  her detayı  ile çocuğunuzun  bedenine ve ruhuna hitap etmelidir. Bu sayede çocuğun  odasını sevmesi ve benimsemesi çok daha kolay olacaktır.

Ayrıca  çocuk  odası dekorasyonuna, çocuk dekorları ile destek vermenizi öneririz. Basketbol potası, kaydırak,  top havuzu gibi çocuğun  hareket etmesini sağlayacak ve destekleyecek ürünlere de yer vermek gerekir.

Mimarlık Konusunda Destek Almak istiyorsanız, Ücretsiz Keşif İmkanından yararlanabilirsiniz.

Alanya Mimar » Mustafa Toklu Mimarlık Ofisi

Mimarlık Ofisi İnstagram Adres » https://www.instagram.com/toklu_mimarlik/

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.