Ev Nasıl Dekorasyon Edilir

03.02.2022
503

Günlük yaşamda hemen hemen hepimiz zamanımızın çoğunu evimizde geçiriyoruz. Her insanın yaşam tarzı, zevki, maddi imkanları farklıdır. Evde ki dekorasyonlarda bunlara göre çeşitlilik gösterecektir. Ev dekorasyonu hakkında bir uzmandan yardım alabileceğiniz gibi çeşitli yazılar ve makaleler okuyarak kendi evinizi zevkinize göre de yerleştirebilirsiniz.

 Dekorasyonda Yapılacak İlk Adımlar

Boya Badana: Evinizin içine girmeden yaptıracağınız bu işlemde kendi zevkinizi ve estetik anlayışınızı yansıtacak renkler seçin. Sonradan değiştirilmesi ve yapılması ekstra bir zahmet gerektirdiğinden boya rengi çok önemlidir.

Işıklar ve Avizeler: Evinizin boyasını badanasını bitirdikten sonra 2. yapmanız gereken şey evin ışıklandırması için doğru ışık ve avizelerin seçilmesidir. Çok ışık almayan bir ev için aydınlatıcı ışıklar seçilmesi gerekirken daha çok güneş gören bir ev için daha uygun olan lambaların tercih edilmesi dekorasyon için doğru olacaktır.

Ev Eşyaları: Hiç şüphesiz insanı ilk gösteren nasıl kıyafetler ise evi de ilk gösteren ve göze çarpan unsur eşyalardır. Öncelikle evinizi iyi tanımalı ve bilmelisiniz. Ondan sonra planlı bir şekilde ilerlemelisiniz. Eğer eviniz çok geniş değilse büyük eşyalar almak hem evinizi boğacak hem de konforlu bir yaşam alanı bırakmayacaktır size. Hangi eşyanın alınacağı, hangi eşyanın hangi köşeye ve odaya uyumlu olacağını bilmelisiniz.

Bütün bunların yanında evin eşyaları bir bütün olarak düşünülmeli ve evin avize, boya, tablo gibi öğelerle de uyum içinde olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca eşyaların estetik zevkiniz uyumu kadar rahatlığı ve konforu da önemlidir.

Halılar: Artık özellikle de Avrupa’da modern ve çağdaş evlerin çoğunda halı kilim gibi eşyalar kullanılmasa da Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede halı önemli bir ev eşyası olarak kullanılmaktadır. Birçok çeşidi olan halılarda en önemli unsur şüphesiz kullanıldığı odada ki duvar renkleri ve eşyalarla uyumlu olmasıdır. İmkanları olanlar için ünlü İran el dokuma halıları da evinize güzel bir estetik zevk katacaktır.

Evin her bölümü için ayrı bir tasarım düşünebilir. Bunun için özel çalışan dekoratifler ve iç mimarlar bulunmaktadır. Önemli olan evin hangi alanını daha çok kullanıyorsanız orasını kendinize uygun rahat ve konforlu hale getirmenizdir.

Mimarlık Konusunda Destek Almak istiyorsanız, Ücretsiz Keşif İmkanından yararlanabilirsiniz.

Alanya Mimar » Mustafa Toklu Mimarlık Ofisi

Mimarlık Ofisi İnstagram Adres » https://www.instagram.com/toklu_mimarlik/

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.