Cafe Dekorasyonu Nasıl Olmalı

01.02.2022
439

Neredeyse her meslekten insanın hayalini kurduğu şey; kendine ait küçük şirin bir kafe sahibi olmak. Eğer siz bu işi resmiyete döküp bir işletmeci olmak istiyorsanız bu yazıdaki kafe açmak ve dekorasyonu hakkında birkaç püf noktadan yararlanabilirsiniz.

Gözlem Yapmak

Tarzını, yemeklerini, içeceklerini ya da çalışma şeklini beğendiğiniz herhangi birkaç kafe belirleyin kendiniz için. Sonra her birini aynı özenle takip etmeye başlayın. Sabah kaçta açıyorlar, akşam kaçta kapatıyorlar, günde ortalama kaç masa geliyor, dekorasyon için neler kullanmışlar, menü içerikleri nelerden oluşuyor, fiyat-performans değerleri nasıl, menü tasarımları nasıl, organik ürün satıyorlar mı, şehrin hangi bölgesinde bulunuyorlar ve bulunduğu konuma göre müşteri potansiyelleri yeterli mi?

Maliyet Hesabı

Ticaret yapılırken en sık kullanılan deyimlerden birinin ‘’satarken değil alırken kazanmak’’ olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Yapılacak küçük harcamalar bile yıllık bazda sizin kar veya zarar dengelerinizi değiştirecektir.

Menüye koyduğunuz fiyatlar sadece o ürünün malzeme giderini değil aynı zamanda kafenin kirasını, faturalarını, vergilerini, çalışanların maaşlarını, sigortalarını, sizin bağ-kurunuzu, kırılan bardak/tabakların yerine yenisini almanızı hatta tuvaletteki sabun, kağıt havlu ve tuvalet kağıdının da giderlerini karşılayacak. Bu yüzden ne kadar ince hesap yaparsanız doğru matematiği kurma ve kâr etme ihtimaliniz o kadar artmış olacaktır.

Dekorasyon

Müşterilerin dikkatini çekecek ilk şey kafeye adım attıkları andan itibaren kendilerini nasıl hissettikleri. Neredeyse her şeyde olduğu gibi önce dış görünüşle değerlendirileceksiniz. Bu yüzden doğru atmosferi yakalamak önemli.

Eğer çay ocağı gibi bir yer açmayı düşünmüyorsanız plastik sandalye ve masalardan uzak durmakta fayda var. Öncelikle kendinize bir konsept belirleyin. Eğer imkanınız varsa bir iç mimar ile çalışmak kafanızdaki konseptin en doğru şekilde dışa vurulabilmesini sağlar.

İç mimar ile çalışmaya ayıracak bütçeniz yoksa bazı püf noktalara dikkat ederek konseptinizi kendiniz de yaratabilirsiniz. Hangi yaş grubuna hitap edeceksiniz? Bir filmden mi, bir bölgeden mi ilham aldınız? Sonra ana renginize karar verip ona uygun ikinci bir renk seçerek yola başlayabilirsiniz.

Duvarlarınız, masa ve sandalyeleriniz, bar ve servantınız bu renklerden oluşmalı. Aydınlatma ise diğer en önemli öğe. Doğru aydınlatma ve ışıkla atmosfer tamamlanacaktır. Gerisi ise tamamen zevkinize kalmış küçük dokunuşlar olacaktır.

Mimarlık Konusunda Destek Almak istiyorsanız, Ücretsiz Keşif İmkanından yararlanabilirsiniz.

Alanya Mimar » Mustafa Toklu Mimarlık Ofisi

Mimarlık Ofisi İnstagram Adres » https://www.instagram.com/toklu_mimarlik/

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.