Elektrik Faturası Nasıl Düşer?

22.12.2021
224

Birçok kişi elektrik faturasının yüksek gelmesinden dolayı şikâyetçidir. Aslında elektrik faturasını düşürmenin belli başlı yolları bulunmaktadır. Peki, elektrik faturası nasıl düşer?

İlk olarak mekanik olan sayaçlarınızı elektronik elektrik sayaçlar ile değiştirdiğinizde yaklaşık olarak yüzde 30’a varan tasarruf yapmanız mümkündür. Ancak sadece sayaç değiştirmekle elektrik faturasını düşüremezsiniz.

Elektriğin Kullanılması Gereken Saatler

Elektrik faturasını düşürmenin bir yolu daha elektriği doğru saatte kullanmaktan geçmektedir. Elektriğin gündüz ve gece tarifesi bulunmaktadır. 06.00 ile 17.00 arasında gündüz tarifesi, 17.00 ile 22.00 arasındaki zaman dilimi puant tarifesi ve 22.00 ile sabah 06.00 arasındaki zamanda gece tarifesi.

Bu tarifeler arasındaki en uygun zaman dilimi kesinlikle gece tarifesidir. Eğer evinizde çok fazla elektrikli eşya çalıştırıyorsanız, bu eşyaların büyük bir kısmını gece tarifesi içerisinde çalıştırmaya özen göstermeniz gerekmektedir. Siz de elektrikli eşyalarınızı gece tarifesi içerisinde kullanırsanız, elektrik faturanızdaki düşüşün farkına varacaksınız.

Elektrik Faturasını Düşürme Yolları

Bilindiği gibi elektrik faturasını düşürmenin pek çok yolu bulunmaktadır. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre elektrik konusunda tasarruf yapmak faturaya oldukça olumlu olarak yansımaktadır. Elektrik tasarrufunu aydınlığınızdan ödün vermeden de yapmanız mümkün. Peki, ama nasıl?

Aydınlanma konusunda aslında güneş ışığından oldukça faydalanabilmek gerekiyor. Lambaların sürekli olarak açık kalmasını önlemeniz gerekiyor. Bunu da ancak sensorlu lambalar ile sağlayabilirsiniz.

Geniş bir alanı aydınlatmak için küçük küçük birçok sayıda ampul kullanmak yerine, tek bir ampulün kullanılması çok daha yararı olacaktır. Eğer mobilyalarınızda veya da duvarlarınızda açık rengi tercih ederseniz, odanızın aydınlatma ihtiyacınızı oldukça azaltacaktır.

Elektrik Faturasında Buzdolabın Önemi

Buzdolabı elektrik faturasında oldukça büyük önem taşımaktadır.Her evin olmazsa olmaz ihtiyaçlarından biri olan buzdolabının büyüklüğü elektrik faturası ile doğru oranda ilerlemektedir. Buzdolabına konulan bazı yiyecekler buzdolabının daha fazla ısınmasına yol açmaktadır.

Buzdolabına normalden daha fazla yiyeceklerin konulmaması gerekmektedir. Bu şekilde konulan yiyecekleri buzdolabı soğutmaya çalışacaktır. Bu çalışma sonucunda normalden daha fazla enerji harcayacaktır. Bu da fazla enerji tüketimine neden olmaktadır.

Enerji verimi A sınıfı olan buzdolabı elbette D sınıfı buzdolabından daha fazla tasarruf sağlamaktadır.

Elektrik faturalarınızın düşük gelmesi istiyorsanız aynı anda birden çok yemek pişirebilirsiniz. Aynı zamanda fırında yemek pişiriyorsanız, yemek pişirme süresinin sonuna kadar fırın kapağını açmamanız gerekmektedir. Fırın kapağı her açılışta enerji kaybı yaşayacak ve kaybettiği enerji için daha fazla çalışacaktır.

Elektrik Kaçağı Nasıl Anlaşılır?

Elektrik konusu son derece önemli bir konudur. Elektrik alanında herkes çalışamaz. Bu alanda çalışmak için tamamen alanda profesyonel ve deneyimli olmak gerekmektedir. Elektrik makinelerinin kurulması, işletilmesi ve çalıştırılması gibi konularda eğitim alan kişilere elektrikçi denilmektedir.

Teknik konularda ara eleman olarak çalışan elektrikçiler ise bu sektör içerisinde pek çok rolü üstlenmektedir. Elektrikçi ustaları çalıştıkları elektrik alanında son derece dikkatlidir. Çünkü bu sektörde dikkatsiz olarak çalışmak, can kayıpları gibi kötü sonuçları da beraberinde getirebilmektedir.

Peki, evlerde elektrik kaçağını nasıl anlarız? Evlerimizde kullandığımız prizlerde toprak, nötr ve faz olarak 3 hat bulunmaktadır. Tuvalet ve banyolarda bulunan prizler bu konuda bir sorun yaşatmasa da bazı binalarda tasarım kaynaklı topraklanma yapılmayan prizler olabilir. Topraklanma yapmayan prizler kullanıldığında ise elektrik kaçakları meydana gelebilir.

Elektrik Kaçağı

Elektrik kaçağını anlamak için yapmanız gereken tek şey kontrol kalemidir. Kontrol kalemini prize hafif bastırdığınızda eğer elektrik kaçağı varsa, kontrol kaleminiz yanacaktır. Ancak bu işlemi yaparken dikkatli olmalısınız. Bu işlem yaparken ayağınızı taşa veya da toprağa değmelidir. Eğer toprak veya da taş yoksa lastik ayakkabı giyebilirsiniz.

Bulunduğunuz Konuma En Hızlı Servis

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.