Alanya Çanak Anten ve Uydu Kurulum Firmaları

24.12.2021
796

Alanya bölgesinde uydu kurulumu yapan firmaların iletişim bilgilerini ve hizmet bölgelerini esnafvitrinim.com aracılığı ile bulabilirsiniz.

Sitemizde Alanya ve Antalya başta olmak üzere tüm Akdeniz bölgesinde uydu kurulumu yapan firmaların iletişim bilgilerini ve hizmet bölgelerini bulabilirsiniz. Özellikle büyükşehir yoğunluğu yaşanan Antalya uydu kurulumu hizmeti almak isterseniz, size rehberlik edecek olacak olan esnafvitrinim.com ile işini en iyi yapan firmalara ulaşabilirsiniz.

Sorumluluk ve deneyim sahibi olan yüzlerce firmaya ulaşmanız için sitemizdeki ilgili kategorilerden işinin ehli kişileri bulabilirsiniz.

Çanak Anten ve Uydu Sistemleri

Uydu sistemleri, evlerinizde dijital televizyon yayınlarını kolay bir şekilde izleyebilmeniz için kurulan bir sistemdir. Bunun dışında alıcı, LNB ve çanak anten ile kurulan bu sistemler sayesinde yabancı ve yerli binlerce kanalı izleyebilirsiniz.

Burada LNB’lerin görevi, çanağa bağlanarak, uydudan çanağa gelen bütün sinyalleri tek bir noktada toplayarak bu sinyallerin televizyona iletmesine yardımcı olmaktır. LNB’lerin tek ve çok girişli seçenekleri bulunmaktadır. Merkezi uydu sistemine geçen bütün binalarda bir tane LNB ile aynı anda birden çok yere sinyal iletilebilmektedir.

Alıcının görevi ise, uydudan gelen sinyalleri dönüştürür ve televizyona görüntü olarak aktarır. Alıcının pek çok çeşidi bulunmaktadır. Set üstü olarak kullanılan alıcı çeşitleri ise ayriyeten bir kablo yardımı ile televizyona bağlanır. Ancak TV görüntü girişine kumanda olarak yapılan girişler, sizleri fazladan kablo kalabalığından kurtaracaktır.

Bunların dışında özel Cl girişi sayesinde, özel kanalların yayınlarını destekleyebilen uydu alıcıları bulunmaktadır. Uydu alıcıları pek çok çözünürlüğü desteklemektedir. Alıcınız 4K veya da HD görüntü sinyallerini destekliyorsa bu tür kanalları izleyebilirsiniz.

Alanya Çanak Anten Kurulum Firmaları

Her ev ve iş yeri için önemli olan elektronik aletlerin kurulumu, montajı ve arızaları durumunda danışabileceğiniz Firmalar Esnafvitrinim.com da

Çanak ve uydu kurulumu konusunda da hizmet veren firmalar profesyonel bir hizmet sunuyor. Yılbaşı ışıklı süsleri ve farklı özellikleri olan ışıklı süslerle cadde, AVM ya da farklı iç ve dış mekanları temiz bir işçilikle süslüyor. Profesyonel bir firmadan bu gibi ihtiyaçları için hizmet almak isteyenler, Alanya merkezindeki firmayla iletişim kurabilir.

Çanak Anten Kurulumu ve Onarımı

Günümüzde TV kullanımı her evde yaygındır. Kaliteli bir kullanım için tercih edilen çanak anten sistemleri, tüm mekanlarda uygun olan şartlarda kurularak uydu alıcı ile birlikte kullanılmaktadır.

Çanak anten kurulumu ve onarımı konusunda profesyonel olan firma, ev ve iş yerlerinde en hızlı şekilde çanak kurulumu yapıyor. Ayrıca çanak anten değişini, onarımı ve diğer sorunları söz konusu olduğunda da hızlı çözümler sunuluyor. TV ve benzeri elektronik cihazların tamirinde her zaman güvenle bu firmayı tercih edebilirsiniz.

Siz de Alanya bölgesinde her zaman yardımınıza koşacak bir elektronik firması arıyorsanız, Esnafvitrinim.com da bulunan firmalardan destek alabilirsiniz.

Çanak Anten Kurulumu Fiyatları

Çanak anten kurulumu fiyatları her bütçeye hitap edebilecek şekilde düzenlenmiştir. Çanak anten kurulumu birçok kişinin kendi başına yapabileceğini zannettiği bir konudur. Ancak durum sanılandan daha karmaşıktır.

Birçok kişi maliyetten kaçmak için uydu kurulumunu kendi başına yapmak ister. Ancak yaşayabileceğiniz bazı ufak olumsuzluklar maalesef, antenlerinizin bir daha kullanılamaması gibi durumlara kadar gidebilmektedir.

Kurulum için yardım almaktan kaçarken, kendinize daha büyük masraflar çıkartabilirsiniz. Esnaf Vitrinim sitemizde, Alanya ve Antalya’nın diğer ilçelerinde her zaman destek alacağınız uzmanlara ulaşabilirsiniz.

Evde Uydu Anteni Nasıl Ayarlanır?

Evde uydu anteni nasıl ayarlanır sorusuna verilebilecek ilk cevap, çanağın sert ve sağlam bir yere kurulması gerektiğidir. Antenin ayağı sağlam bir şekilde kurulmalıdır. Evde bu işlemler için genellikle çelik dübeller kullanılmaktadır.

  • Antenin ayaklarını çelik dübeller yardımı ile doğru bir şekilde sabitleyin.
  • Daha sonra çanağın kelebek kısmının ayarını yapmanız gerekiyor.
  • Dönme eksenini sabit bırakın. Kafa ayarı için burası oldukça ö
  • Anteninizi baş kısmını 28 veya 29 dereceye getirdiğiniz zaman birçok kanalın sinyalini yakalayabilirsiniz.
  • Sinyalleri yakaladığınız zaman çanağınızı sarsmadan yavaşça vidaları sıkmaya başlayın. Bir vidayı ne kadar sıkıyorsanız, karşısında bulunan vidayı da aynı eşitlikte sıkmaya özen gö

Evde anteninizi ayarlarken ve vidaları sıkarken çanağınızda yön kaybı oluşabilir. Yaşayabileceğiniz bu gibi durumlarda vidaları yavaşça gevşetin ve tekrar sinyalleri bulduktan sonra sıkın. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta anteninizi ayarlarken, vidalarınızı gevşetmeden sağa sola döndürmemeniz gerektiğidir. Döndürmeniz gibi bir durumda çanak anteniniz yamulabilir ve sinyalleri bir daha hiç çekmeyebilir. Bu durum sizlerin anteninizi değiştirmeye kadar götürebilir.

Anteninizi ayarlarken en zayıf sinyali dikkate almalı ve buna göre ayarlamalısınız. En zayıf sinyal güçlü duruma geldiğinde uydu anteninizi başarılı bir şekilde ayarlamış olacaksınız.

Yine de başaramazsanız, Alanya uydu kurulumu firmaları sitemizdeki ilgili bölümde sizleri bekliyor olacaktır.

Çanak Anten Ayarlama Cihazı

Birçok kişiye uydu yönlerini bulmak kolay gelir. Ancak çanak anten ayarlama sanılan aksine oldukça çok zordur. Ancak çanak anten ayarlama cihazı sayesinde artık kurulumlar çok daha kolay bir hale geldi. Bu cihazlar günümüzde pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Bu cihazlar sayesinde kişiler çanak anten ayarlarken hiçbir problemler ile karşılamayacaktır. En güncel uydu adreslerini çanak anten ayarlama cihazı ile bulabileceksiniz. Bu cihazlar son derece hafif olduğu için kullanımı da oldukça pratiktir. Bu cihazlar genellikle şarj edilerek çalışmaktadır. Bu sebeple cihazınızı her yerde şarj ederek güven içerisinde kullanabilirsiniz.

Çanak Anten Frekans Ayarlama

Alanya çanak anten frekans ayarlama işlemi için mümkün olduğu kadar anteninizin yeri veya da konumu ile kesinlikle oynamayınız. TÜRKSAT ile televizyon izlemek için, TÜRKSAT prom kanalı üzerinden otomatik tarama işleminin yapılması gerekmektedir.

Ana menüye gitmek için uzaktan kumanda yardımıyla “Setup” veya da “Menü” yazan düğmeye basın. Kullandığınız uydu alıcınızın markasına göre “Kanal Ekleme” ya da “Kanal Arama” gibi menülerden hangisini görüyorsanız ona gelin ve ardından “OK” tuşuna basın.

Açılan pencere üzerinden yine kullandığınız alıcının markasına göre “Uydu Frekansı” ya da “Alış Frekansı” seçeneklerinden biri karşınıza çıkaktır. Aşağı yukarı tuşları ile beliren seçeneğin üstüne gelin ve frekans değerini TÜRKSAT için 12380 olarak girin. Aynı pencerede beliren Sembol Oranını ise 27500 olarak girin. POL’u ise Dikey olarak değiştirin. FEC değerini ise 3-4 olarak seçin. (Bazı uydu modellerinde bu değerin girilebileceği hiçbir alan bulunmamaktadır.)

Bundan sonra “OK” tuşuna bastıktan sonra frekans ayarlarınızı kaydetmiş olacaksınız. Son olarak kanal araması yaptığınızda bütün kanallar otomatik olarak listelenecektir. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta arama yapmadan önce “Network Arama” seçeneğinin “Açık” ya da “ON” konumunda olması gerektiğidir.

Çanak Anten Ayarlama Programı

Çanak anten ayarlama programı sayesinde çanaklarınızı kendiniz ayarlayabilirsiniz. Bunun için iOS ya da Anroid işletim sistemine sahip olan bir telefonunuzun olması yeterlidir. Televizyon antenini ayarlamak artık bu tür programlar ile oldukça kolay bir hale geldi. İndirmiş olduğunuz programı açtıktan sonra telefonunuzu gökyüzüne doğru çevirin. Cihazınızın ortalama 180’den fazla kanalı, program sayesinde bulacaktır. Kanalları daha doğru bir şekilde bulmak ve ayarlamak için konumunuzu doğru olarak girmeniz son derece önemli. Konumuzu tam olarak bilmiyorsanız, cihazınızın yerinizi otomatik olarak algılayacaktır.

Bu programlar sayesinde sinyal bulabilir hatta uydu anten yönünü kolay bir şekilde ayarlayabilirsiniz. Üretilen çanak anten ayarlama programları içerisinde birçok özelliği barındırmaktadır.

Çanak Anten İnce Ayarı Nasıl Yapılır

Çanak anten ince ayarı nasıl yapılır sorusuna net bir cevap vermeden önce, cihazınız için kaba bir ayar yapmanız gerekmektedir. Çanak üzerinden gelen kablonun alıcı girişini doğru ve tam bir şekilde yerleştirilmesi frekans seviyesinin düşük olmasına sebep olabilmektedir. Çanak antenin ince ayarı için:

  • Diğer uydu alıcıları: 11844 MHz frekansı
  • Dikey V-polarizasyon
  • 2222 Sembol Oranı
  • FEC 3-4
  • TÜRKSAT 4A, için 42 derece doğu yönergesi televizyon izleyicilerine çok daha fazla kanal izleme imkânı sunacaktır.

Uydu Kurulumu

TÜRKSAT uydu kurulumu için artık bütün televizyon kanallarını tek tek girmenize gerek kalmadı. Yapmanız gereke tek şey TÜRKSAT otomatik arama kısmına girin, buradan şebeke arama kısmını açık hale getirin.

Bundan sonra yapacağınız kanal aramaları kanal listenizi artık güncel bir halde tutacaktır. Bunun dışında yaşayabileceğiniz bütün olumsuzluk durumlarında kanalları tek tek kendiniz ekleyebilirsiniz. Uydu kurulumunda ilk olarak mantığı anlamak son derece önemlidir. Uydu kurulumu kablo, LNB, çanak anten, sistem uydu ve televizyon beşlisi arasında geçmektedir.

Uydu kurulumunu yaparken mümkün olduğu kadar çatıda yapmaya özen gösteriniz. Yakın zamana kadar uydu kurulumları genellikle balkonlarda yapılmaktaydı. Balkonlara kurulan çanakların önüne ya çamaşırlar ya da ağaç gibi faktörler frekanslarını etkilemekteydi. Bu sebeple de görüntüler yer yer kaybolmaktaydı. Uydu kurulumunu sağlam bir şekilde yapmazsanız, en ufak bir rüzgârda sisteminiz bozulacak ve bütün keyfiniz kaçacaktır. Kurulum sırasında bütün malzemelerin eksiksiz olmasına özen gösterin.

Uydu kurulumu ihtiyaçlarınız ya da kurulum sırasında yaşayacağınız bütün olumsuzluk durumlarında Alanya çanak anten kurulumu firmalarına esnafvitrinim.com üzerinden uzmanlara ulaşabilirsiniz.

Alanya Çanak Anten ve Uydu Kurulum Firmaları

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.