Dresuar Nedir? Dresuar Nasıl Dekora Edilir?

13.03.2022
1.013

Ev aksesuarlarında özellikle son yıllarda sıklıkla tercih edilmeye başlanan dresuarlar, çekmeceli ve genellikle aynalı olan dekoratif sehpa olarak tanımlanabilir. Sehpa, puf, orta sehpa gibi hem dekoratif hem de kulanım amaçlı olan ev eşyalarından biri de dresuardır. Salonlarda, antrede ya da kapı önlerinde kullanılabilir. Bu yazımızda ise dresuar nedir? dresuar nasıl dekore edilir? Sorularının cevaplarına yanıt bulacaksınız.

Dresuar Nedir?

Yabancı bir dilden dilimize geçtiği belli olan dresuar, aslında 18.yy’dan beri kullanılıyor. Şifonyer, vitrin ya da sehpa gibi amaçlarla kullanılabilen dresuarlar bulunduğu ortamın havasını değiştirip görsel olarak kalitesini arttırıyor. Üzerine konacak ya da duvara asılacak farklı dekoratif ürünlerle bulunduğu ortama da ayak uydurur. Özellikle son zamanlarda evlerde de kullanımı oldukça artmıştır. Bir tane ya da iki tane tercih edilerek kullanılabilir.

Dresuar Nerede Satılır?

Dresuarlar genellikle aksesuar satan mağazalarda bulunur. Bununla birlikte geniş kapsamlı mobilya satışı yapan mağazalarda da bulunabilir. İnternetin ve dijitalleşmenin artmasıyla her şeyde olduğu gibi aksesuarlarda da internet üzerinden sipariş vermek mümkün hale geldi. Dresuarlar da internet üzerinden sipariş verilerek alınabilir. İstediğiniz modele göre çizilmiş ve renkleri tamamen sizin zevkinize göre tasarlanan modelleri de tercih edebilirsiniz.

Dresuar Nedir? Dresuar Nasıl Dekora Edilir?

Dresuar Nedir? Dresuar Nasıl Dekora Edilir?

Dresuar Nasıl Dekore Edilir?

Dresuar, kişinin zevkine ve kullanım alanına göre farklı şekillerde dekore edilir.

Bunlar:

  • Antrelerde kullanılacaksa üzerine genelde ayna ya da vazo gibi aksesuarla kullanılır.
  • Salonda kullanılacaksa üzerinde çerçeve ya da salon dekoruna uygun bir eşya ile tamamlanabilir.
  • Yatak odalarında da kullanılan dresuarlar makyaj aynası ya da parfüm gibi kozmetik ürünlerin koyulduğu sehpa gibi kullanılabilir.

Bunlarında dışında ise çok yaygın olmasa da uygun banyolarda da kullanıldığında oldukça şık bir görüntü oluşuyor. Üzerinde tarak ya da krem gibi ürünler bulunabilir.

Dresuar En Kullanışlı Renkler

Dresuar tercihlerinde birçok renk kullanılabilir. Yatak odası ya da banyo gibi soft mekanlarda pudra renkleri tercih edilebilirken, salonlarda ve antrede bordo ya da lacivert tonlu daha ağır renkler gold ve gümüş detaylarla kullanılabilir. Doğru renk ve aksesuarla birleştiğinde gerçekten çok şık görüntü veren dresuarla her evin vazgeçilmezi olmaya devam edecektir.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.