Cep Telefonu Şarj Aleti Tamiri Nasıl Yapılır?

14.03.2022
7.489

Günümüz teknolojisinin gelişmesi ve iletişim ihtiyaçlarının artması ile birlikte telefon kullanımları da oldukça artış göstermektedir. Tüm dünyada ve ülkemizde de birçok kişinin elinde sürekli telefon görmekteyiz. Telefonların sık kullanılması sık şarj edilme ihtiyacını da beraberinde getirmektedir. Elektronik cihazlar kalitesi ile birlikte sık kullanımıyla da zamanla aşınır ve bozulur. Şarj cihazını sık sık almak yerine ise tamir edilmesi daha avantaj sağlamaktadır. Peki, cep telefonu şarj aleti tamiri nasıl yapılır diye bakalım.

Telefon Şarj Aletinin Bozulması

Plastik bir yapıya sahip olan şarj cihazları sürekli kullanımından dolayı zamanla hasar görebilirler. Şarj ucu bozuksa, kullanılmaz bir hale gelir. Bu durumda ya yeni bir şarj cihazı almanı gerekecektir ya da kendi imkanlarınızla evde bozulan şarj cihazını tamir edeceksiniz. Şarj cihazları sık kullanıldığından ve kullanıma bağlı olarak bozulduğundan dolayı her seferinde yeni bir şarj cihazı almak maliyetinizi arttırabilir. Bu nedenle şarj cihazının tamir edilmesi ekonomik açıdan daha yararlı olacaktır.

Bozulan Şarj Aleti Nasıl Tamir Edilir

Sık kullanımı ve plastik yapıları nedeniyle hızlı bir şekilde hasar gören şarj cihazları, aynı zamanda tamir edilebilmektedir. Şarj cihazı tamiri için ihtiyaç duyulan malzemeler bozulan şarj kablosu, elektrik kablosu bandı, bıçak, makas, şeffaf bant, tornavida, lehimleme makinesidir. Tamir işlemine başlamadan önce bu malzemelerin temin edilmesi gerekmektedir. Daha sonra şarj portunu açın.

Kablolara zarar vermeden şarj portunu açtıktan sonra metal şarj noktasını göreceksiniz. Daha sonra tornavida yardımı ile bu metal parçayı açarak kablolara ulaşabilirsiniz. Daha sonra kabloları ucundan kesip yeniden bağlayın ve elektrik bandı ile bantlayın. Daha sonra metal parçayı ve şarj portunu kapatarak eski haline getirin. Son olarak şarj cihazını prize ve telefona takarak çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.

Cep Telefonu Şarj Aleti Tamiri Nasıl Yapılır?

Cep Telefonu Şarj Aleti Tamiri Nasıl Yapılır?

Şarj Aletinin Durumu Nasıl Kontrol Edilir

Şarj cihazının çalışıp çalışmadığı şu şekilde kontrol edilebilir;

  • Prize takıp çalışmadığını gördüğünüz şar cihazını başka bir prize takıp deneyin.
  • Şarj cihazının kablosu ile alakalı bir sorun olup olmadığını öğrenmek için farklı bir kablo ile deneyin.
  • Sorunun adaptörle alakalı olup olmadığını kontrol etmek için farklı bir adaptör ile deneyin.

 

 

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.