2.El Telefon Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

09.03.2022
193

Herkes sıfır telefon almak ister fakat günümüzde ekonomik şartlardan dolayı herkesin durumu iyi olmayabiliyor. Ya da düşünce olarak sıfıra o parayı vereceğime temiz bir ikinci el alırım oluyor. Bu yüzden herkes birbirine 2.el telefon alırken nelere dikkat edilmelidir? Diye soruyor. Bu yazımızda size ikinci el telefon alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatacağım.

Telefonun IMEI numarası sorgulama

Alacağınız ikinci el telefonun mutlaka ama mutlaka IMEI numarasını, yetkili internet sitesinden sorgulatın. Sizin alacağınız model telefon ile orada gözüken markanın aynı olması gerekmektedir. Bazı insanlar telefonları yurt dışından getirip, burada illegal olarak kayıt ettiriyor. Çünkü Türkiye kayıt ücreti neredeyse bir telefon ücreti kadar fazla bu yüzden IMEI numarasına dikkat edin.

2.El Telefon Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

2.El Telefon Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Darbe Kontrolü

Telefonu alırken etrafına iyice bakmakta fayda görüyorum. Eğer ciddi bir hasar almışsa telefonun içten de hasarı olma ihtimali var. Görülen hasar yalnızca dışarıdan olsa da içeriden de telefon hasar görebilir. Örnek verecek olursak eğer daha önce telefon yüksek bir yerden düşmüşse içindeki ana kart, titreşim motoru, kameralar vb. sarsılıp hasar almış olabilir.

Genel Kontrol

Alacağınız telefona sim kartınızı takın ve aklınıza gelen birçok özelliği test edin. Sırasıyla telefonla konuşun, müzik açın, ekran dokunmatiğini test edin. Bluetooth, wi-fi, NFC gibi özelliklerini test edin. Daha sonra ön ve arka kameraları test edin. Telefonun titreşimini test edin ve telefonunuzun parmak izi okuyucusunu test edin.

Ardından telefonda mevcutsa pil sağlığına bakın. Telefonunuza yakından bakın ve ekran ile kasanın birleşim yerleri ne kadar iyi gözüküyor kontrol edin. Bunu yapmanızın sebebi daha önce kasanın açılıp açılmadığını anlamak eğer herhangi bir sıkıntı yoksa bu testlerden geçmiş demektir.

Garanti Belgesi ve Fatura

Alacağınız telefonun garanti belgesini ve faturasını isteyin. Faturada belirtilen tarihe göre telefonun ne kadardır kullanımda olduğunu öğrenin. Daha sonra garantisini hangi kuruluş veriyorsa orayı arayıp daha önce işlem görüp görmediğini sorgulatın.

2. El Garantili Telefonları Tercih Edin

Yeni çıkan bazı siteler 2. El telefonları tamamen yenileyerek tekrar garanti ile satışa koyuyorlar. Daha güvenilir bir alışveriş için bu tarz yerleri tercih edebilirsiniz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.