Alanya'da aradığınız Yelken Donanım, Akvaryum, Denizcilik Ekipmanları, Tekne, Bot, Yat, Su Sporları Hatırlattığı atmosferden dolayı dünyanın en zevkli işlerinden biri de yelkencilik ve deniz malzemeleri ile ilgilenmek olabilir.
Herkesin içinde olan alıp başını gitmek duygusunu veren yelkencilik ve deniz malzemeleri satışı aynı zamanda gene çok sevilen bir uğraş olan balıkçılık malzemeleri satışını da kapsayabilir.
Yelkencilik Malzemeleri
Bir spor dalı olan yelkencilik aynı zamanda bir yaşam biçimidir. Yelkenli tekneler ayrı bir dünyadır. Yaşaması çok zevklidir fakat bir o kadar da uğraşmanız gerek. Özellikle temizlik ve bakım işleri yelkenli teknelerde ve motor yat denilen hızlı deniz araçlarında hiç bitmez. Bu da sürekli çabalama ve sürekli gereken malzemelerin alımı demektir.
Yelkencilik ve deniz malzemeleri nelerdir diyerek böyle bir dükkana girdiğiniz zaman satılan ürünlerin çeşitliliğinden dolayı şaşkınlığa düşebilirsiniz. Arma ve direk donanımları, bağlantı ve montaj malzemeleri, kilitler ve kıstırmaçlar, makaralar, manikalar, pusulalar, ray ve ray sonalrı, rüzgar yön göstergeleri, vinçler, vinç kolları, şakıl (shackle) denilen asacak cinsi araçlar, yelken sarma sistemleri, yelken tamiri için araç gereçler, çeşitli aksesuarlar hemen akla gelenler arasındadır.
Deniz Malzemeleri Nelerdir?
Bu konu ise çok daha kapsamlıdır. Şişme botlar, deniz motorları, tekne malzemeleri, (bağlama ve demirleme için, sintine için, kabinler ve güverte için, tatlı su yapımı için, yakıt için şeklinde gruplayabilirsiniz) dalış ekipmanları, su sporları ekipmanları, tekne elektroniği, dümen donanımı ve tekne giyimi deniz malzemeleri içindedir. Üstelik bunlar ucuz malzemeler de değillerdir. Bunların dükkanda sürekli bulundurulması, stok kontrollerinin yapılması büyük bir kırtasiye işini de beraberinde getirir.
Dış ortamlarda kullanılacak ve belki teknede lazım olacak buzluk, soğutucu, fener, kafa lambası, dürbün, çakı, marina içi ulaşım için kullanılan katlanır bisiklet, el pusulası, şişme yatak gibi pek çok araç gereci de listeye dahil edebiliriz. Denize çıkacak bir teknenin donanımı çok ayrıntılı bir konudur.
Pek çok kişinin sevdiği balıkçılık malzemeleri ise olta takımları, iğneleri misinalar, olta kamışları, kurşunlar, fırdöndüler, şamandıralar, olta çantaları, bıçaklar, kıyafetler, olta makinaları olarak sıralanıyor. Kısacası tekne malzemeleri nelerdir sorusuna yüzlerce maddelik bir yanıt verilebilir. Balıkçılık bile kıyıdan tutma ile sınırlı tutulsa dahi ayrıntılı konudur.
Fakat gene de öylesine zevklidir ki kimse şikayet etmez. Denizcilik ruhu ayrıdır.
Denizcilik, Marinalar ve Ülkemiz
Hem yelkencilik hem de balıkçılık artık ülke turizmi içinde sayılıyor. Balıkçılık turları sahil kasabalarında sürekli düzenleniyor. Mavi tur denilen ve yelkenli tekneler ile yapılan turlar ise Türkiye’nin Güney Ege sahillerinin çok sevilen tatil aktivitesi haline geldi. Yelkenciliği spor olarak değil de gelip geçici bir eğlence olarak yapmayı daha çok seviyoruz. Ne olursa olsun deniz turizmi tatil beldeleri için büyük bir kazanç kapısıdır. Deniz malzemeleri fiyatları pahalı olsa bile artan yat turizminin kapasitesi bu yatırımın yapılmasına imkan verir.
Konu marinaları da içine alır. Yat limanı olarak tanımlanan marinalar yapıldıkları beldenin ekonomisini adeta baştan aşağı değiştirirler. 1990’lı yıllarda yapılıp biten
Marmaris Netsel Marina bütün bir şehri adeta yeniden yaratmıştır. Şimdinin Marmaris’i sanki tamamen bir marina olmuş gibidir.
Sözü edilen marina şu anda Doğu Akdeniz’in en büyük yat limanıdır. Aynı şey kendi halinde bir köy olan Göcek için de yaşandı. Birden patlayan yat turizmi bu beldeyi Avrupa çapında bir şehir haline getirdi. Pek çok çevre sorunu yaşatsa bile bilinçli yapılan bir marina işletmeciliği hem yöre esnafına hem de ülke turizmine çok şey katar.arı, Balık Malzemeleri Firmaları
esnafvitrinim.com'da