En İyi Alanya Yazılım | Teknoloji | Bilişim Uzmanları burada

En İyi Alanya Yazılım | Teknoloji | Bilişim Uzmanları burada

Yazılım sözlük anlamı; Elektronik aygıtların belirli bir çalışmayı yapmasını sağlayan programların tümüne genel olarak verilen isimdir. Yazılımcılar olmamış olsaydı şu an bizi okumamış olacaktınız. Günümüzde teknolojinin ilerlemesiyle hayatımızın bir çok alanında teknolojinin getirdiği süreçte yazılımcının önemi anlaşıldı.

Yazılım kendi için de tek grup olarak adlandırılır. Web Yazılımcısı, personel giriş çıkış yazılımcısı, cnc makine yazılımcısı, Barkod yazıcı yazılımcısı vb gibi bir çok meslek gruplarında ana işlemleri yapan makinanın mutlaka bir yazılımcısı vardır. Yazılımcıyı kısaca anlatmak gerekirse, Bulunmuş olduğunuz meslek gruplarına göre İhtiyaçlarınız doğrultusunda oluşturulmasını istediğiniz program ve uygulamalar hakkındaki görüşlerinizi dinliyor, sizin için en uygun çözümü sunarlar. İsteklerinizi karşılayacak şekilde en uygun çözümler ile model oluştururlar.

İnternet dünyasında var olmak için bir çok kişi büyük miktarlarda bedel ödeyerek Google de ilk sıralara çıkmak istiyor, bunun için yapılması gereken bir çok alan vardır. Soe’ ya uyumlu Web Tasarımcı, Google de ilk sıralara çıkmak için Site içi Seo Çalışması yapılması, Web Sitenizin içerik yöneticiliği sayesinde Google de ilk sıralara çıkma, sosyal medya danışmanlığı, facebook içerikleri ve instagram içeriklerinin hazırlanması, makale yazarlığı, grafiker vb gibi kısaca bilgisayar ile yapılan hizmet ve uyguları yöneten ve yazılımcıları, bunların teknik servislerini yapan firmaları  

Yazılım, Teknoloji, Bilişim Kategorisinde Topladık.  Kategori içerisinde kendi alanlarında uzman bir çok firmaya ulaşabilirisiniz. Yapılan yorumlar de sayfalarındaki hizmetleri ve yapılan işleri ilgili bilgi edinerek iletişim bilgilerinden ücretsiz şekilde  arayacak dileğiniz yazılımcı, usta, teknik servis ile görüşebilirsiniz.

Konunun içinde daha çok olanlar ise yazılım, teknoloji, bilişim, sarf malzemesi, megabite, Word, ram, mouse gibi kelimeleri her zaman kullanıyor. Zaten hayatınıza bir bilgisayar girdi mi bir de bilgisayarcı giriyor. Ve bilgisayar sektörü her zaman gelişen, her zaman ilgi çeken bir iş kolu olarak çoktan kabul edildi. İşin kuramsal yönünü üstlenen bilgisayar mühendisliği, programcılık gibi dallar bugün üniversite aşamasına gelmiş bütün gençlerin hayali ama o ölçüde de ulaşılması zor bir meslek. Özellikle bilgisayar oyunu tasarımcılığına (veya programcılığına) genç nesil çok özeniyor.

Sistem ve Uygulama Yazılımları

Teknoloji dünyasında yazılım program anlamında kullanılıyor. Bir bilgisayara yapılması istenen bir iş hakkında kodlanmış komutlar dizisi verebiliyorsanız “yazılımcı” diye nitelendirilirsiniz. Böylece bu cihazlar işlevsellik kazanırlar. Örneğin hastanelerin randevularını ayarlayan program bir yazılımdır ve çok işe yarar.

Bilgisayarın kendi içinde çalışmasını sağlayan programlar ise işletim sistemi yazılımlarıdır ve bunların günümüzde en yaygın kullanılanı Windows’dur. Pardus, Linux, Macos, Unix, Vista, XP, konu içinde artık bir tarih kabul edilen DOS veya işin bu kadar yaygınlaşmasını sağlayan Windows 95 hep işletim programlarıdır. Yapılması istenen işin programları bu işletim sisteminin üzerine yüklenir ve bunlara uygulama yazılımları denir.

Yazılım teknoloji bilişim sistemleri her alanda hayatımızı kolaylaştırıyor. Bilgisayarsız bir dünya düşünemez hale geldik. Bankaya gidip rahatlıkla “Sizin bilgisayarda kaydım var nasılsa, kredi istiyorum” diyen çok sayıda küçük işletme sahibi bu benimsemenin örneğidir. Sosyal medyan denilen mecraların teknik alt yapısı da çoklu girişe açık uygulama yazılımlarıdır.

Fakat bilgisayar teknolojisi aynı zamanda kişisel bilgilerin ortaya dökülmesi gibi bir tehlike de yaratıyor. Günümüzde özel hayatın gizliliği diye bir sorun yaşıyoruz. Bu yüzden yazılım teknoloji bilişim sektörü aynı zamanda kendi güvenlik programlarını da yazıyor. Sorun, ülke güvenliği boyutuna kadar çıkıyor. Siber güvenlik uzmanı diye yeni bir meslek ve yüksek okullarda bilgi güvenliği teknolojisi bölümleri ortaya çıktı. Örneğin İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Bilgi Güvenliği Teknolojisi Programı bu amaçla var ve donanımlı eleman yetiştirmeyi amaçlıyor.

Bilgisayar Dünyasında Güvenlik

Sistem güvenliği uzmanı örneğin bankaların, resmi kurumların, uzaktan eğitim yapan kuruluşların ve elektronik ticaretin çok ihtiyaç duyduğu bir meslektir. Programların güvenliğini çökertmek, bilinen tabirle hacker olmak, filmlerde görüldüğü gibi heyecan dolu bir iş değildir, ciddi bir suçtur, kimse sizi üstat seviyesine çıkarmaz. Sanal saldırılar bugün bütün dünyada milyarlarca dolarlık kayıplara neden olmaktadır.

Bilgisayarların ve yapay zekanın yarattığı dünyayı anlatan Matrix filmini dövüş sahneleri ötesinde, bir de anlatmak istedikleri yönünden izleyin.

Bilişim Nedir?

Bu kavramı kısaca bilginin işlenmesidir şeklinde tarif edebiliriz. (İngilizce karşılığı “informatics” olarak verilmektedir.) Dünyada gelişmeye bu kadar açık başka bir iş sahası daha herhalde yoktur. Zaten gelişme (inovasyon) ve verimlilik bilişim sektörünün dolayısıyla yazılım teknoloji bilişim dünyasının ayrılmaz parçalarıdır.

ABD’deki ünlü silikon vadisi gibi artık ülkemizde de bir bilişim vadisi var, Kocaeli Gebze’de kuruldu ve her gün gelişiyor. Çünkü yapılan işin temeli zaten teknolojik gelişmeye dayanıyor. Bilgisayar dünyasına meraklı olan herkesin görmek ve çalışmak istediği bir merkez haline gelecek.

Resmi açıdan bilişim güvenliği “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu”nun (BTK) denetimi içindedir. Kurum T.C Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı bünyesinde çalışmaktadır.