En İyi Alanya Mimarlar ve Mühendisler Esnaf Vitrinim'de

En İyi Alanya Mimarlar ve Mühendisler Esnaf Vitrinim'de

Mimarlık sözlük anlamı; yapıların tasarılarını çizen ve bunların gerçekleşmesini, uygulanmasını yöneten kimse. Mühendislik sözlük anlamı ; yol, köprü, yapı, gemi, makine ve uçak vb. yapımı, maden, su, elektrik işleri gibi bayındırlık ve zanaatla ilgili teknik çalışmalardan birini konu edinen meslek.

Ev, Ofis, Depo, İşyeri, İşhanı, residence, villa, otel, motel, hastane, okul çok katlı binalar, siteler aklına gelen tüm yaşam ünitelerinde yaşamı kolaylaştırmak için mutlaka bir mimara ihtiyaç duyarız.

Konusunda uzman mimarlar doğayı koruyarak, çevrenin mimarisini bozmandan en kaliteli çizimleri ile en beğenilen eserleri sunarlar. Günümüzde internetin var olmasından dolayı en trend  tasarımlar ile mimarlar göz doldurmaktadırlar.

Bir ev yada yazlık satın aldınız, kendi imkanlarınız la revizyon tada restore çalışması yapacaksınız, mutlaka bir mimar ile görüşmenizi tavsiye ederiz. Tadilat sonrası oluşacak yeni fikirleriniz için ah keşke mimarın fikrini alsaydım gibi serzenişler de bulunabilirsiniz.

Yıllarda biriktirdiğiniz bir miktar para ile işyeri açmaya karar verdiniz, Kesinlikle tabelasından raf düzenine, aydınlatmasından, döşemesine kadar tüm ayrıntıları en ince noktasına kadar hesaplar, çizer ve 3boyutlu görsel ile ustalara teslim eder.

Eğer sizde konusunda uzman bir mimar ile çalışmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Esnafvitrinim.com sitemizde Mimar mühendislik kategorisinde konusunda en uzman, en yenilikçi, en paylaşımcı ve en önemlisi en ünlü mimarlar ile tanışabilirsiniz. 

Mühendislik konusunda her türlü sorunlarınızı cevaplayacak, zamanında iş teslimi yapacak, revizyon çizimlerde bıkmadan usanmadan içinize sinecek şekilde çizimler oluşturacak ve en en önemlisi değerinden fazla bedel almayacak mühendisleri bulmanıza yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Gerek İnşaat mühendisi, gerek Tarım Mühendisi, gerek harita Mühendisi, gerek elektrik mühendisi, gerek makine mühendisi, gerek orman mühendisi aklınıza gelebilecek tüm mühendislik hizmeti veren firmaları bu kategorimize ulaşarak rahatlıklar yetkili kişilere ulaşabilirsiniz.

Mimar ve mühendislerin geniş kitlelere çalışması, alternatif çözümlere üreterek projenize yön vermesi, işlevsel ve ekonomik çözümler üretmesi müşterilerin tercihini arttırmaktadır.

Eğer bir mimar ve mühendis ile çalışacaksanız mutlaka daha önceki faaliyeti olan örnek projelere ve numune işlere bakarak fikir edinmesi sağlar ve sonrasında karar vermenizi kolaylaştıracaktır.

Sizde Profesyonel Mimarlık ve Mühendislik hizmeti almak için Esnafvitrinim.com dan vazgeçmeyin

Annelerin oğlum veya kızım mimar oldu diye hala övünerek anlattığı bu meslek grubu esaslı bir eğitime dayanmaktadır. Mekanları tasarlama olarak kısaca tanımlanan mimarlık ve mimarlar bu sıfatı alabilmek için üniversitelerin dört (bazen beş) yıllık mimarlık fakültelerinden mezun olmak zorundadırlar.

Uzun bir süredir mimarlık eğitiminin altı yıla çıkarılması gündemdedir.

Türkiye’de Mimarlık Eğitimi

1926 yılında İstanbul Fındıklı’daki Sanayi-i Nefise Mektebinin Güzel Sanatlar Akademisi olarak yeniden açılması bu eğitimin başlangıcı olarak kabul edilebilir. 1956 yılında ODTÜ bünyesinde açılan Mimarlık Fakültesi ise başka bir dönüm noktası olmuş, mesleğin sahasını ilk kez İstanbul dışına çıkarmıştır.

Mimarlık eğitimi bir çeşit güzel sanatlar eğitimidir çünkü çizim bu mesleğin ayrılmaz parçasıdır, bu becerinin üzerine akademik zekayı eklemeniz gerekir. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü mesleğin ana ocaklarından biridir.

Üniversite hayali kuran gençlerin gözünde mimarlık bölümü hala gönüllerdeki aslandır ama yüksek puanlarından dolayı kolay kolay ulaşılmaz. Mimar mühendis beraber söylenilmeye alışılmış kelimelerdir ama temelde birbirlerinden farklıdırlar.

Fonksiyonelliği, ihtiyaçları ve estetiği bir arada tutarak en iyi mekanları üretme işini yapan mimarlar iyi mimarlardır. Çünkü her tasarım mimari açıdan iyi olmaz.

Mühendislerin Dünyası

İhtiyaçlara teknik çözümler sunan kişiler ise mühendislerdir. Mühendisler fizik kurallarını değiştiremezler ama onlara yön verirler ve hayatı kolaylaştırırlar. Kendileri hakkında gene kendileri tarafından üretilmiş onlarca esprili tanımlama vardır.

Örneğin inşaat mühendisi Arthur Mellen Wellington’a göre mühendis beceriksizlerin çok paraya yaptığı işi daha az paraya daha iyi yapan kişidir.

Elektrik, elektronik, elektrik ve elektronik, uçak, inşaat, bilgisayar, endüstri, yazılım, çevre, ziraat, telekomünikasyon, kimya, metalürji, içinde otomotiv, havacılık ve uzay, gemi inşaatı, imalat ve tekstil gibi alt dalları taşıyan makine mühendisliği hemen akla gelen mühendislik kolları arasındadır.

Mekatronik ya da foton mühendisliği gibi yeni dallarla bu disiplin çeşitlenmektedir. Mimar mühendis tanımı ise genelde inşaat mühendisliği ile mimarlığın bir arada düşünülmesi sonucu yaygınlaştı, çünkü faaliyet alanları birbirine yakındır.

Ama mimar tasarım yaparken inşaat mühendisi bu tasarımın örneğin statiğini düşünür ve çizimin nasıl gerçekleşeceğini hesaplar. Çift anadal okursanız (çap yapmak) ikisini birden söyleyebilirsiniz.

Profesyonel Meslek Olarak Mimarlık, Mühendislik

1960’lı yıllar mimar mühendis sıfatlarının büyüleyici olduğu yıllardı. Türkiye’nin siyasi hayatını belirleyen çok sayıda ismin hepsi mühendis eğitimi almıştı ki bunların arasında İTÜ İnşaat Fakültesi mezunu olan Süleyman Demirel ile gene İTÜ Elektrik Mühendisliği mezunu Turgut Özal hemen hatırlanır.

Mimar mühendis olarak emek veren kişiler bugün için başta işsizlik olmak üzere pek çok sorunla karşılaşıyorlar. ,

2009 yılında Kocaeli’nde yapılan Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği (TMMOB) Ücretli ve İşsiz Mühendisler Kurultayı’nda dile getirilen sorunlar geçen yıllara rağmen çözülmüş değil.

Çalışma imkanı bulabilmişler bile iş yükü, iş güvensizliği, düşük ücret gibi sorunların içinde yaşıyorlar. Bütün bunlara kadın mühendislerin ek sorunlarını katabiliriz.

Fakat ne olursa olsun hayatta bir mühendis gibi düşünebilmek, bir mühendis kafasına sahip olmak farklı bir yetenektir. Mantıklı düşünmeyi temel alır, karşılaştığınız sorunlarda telaşa kapılmadan çözümler ararsınız. Doğa kanunlarına ve bilime güvenen insanlar olursunuz.

Mühendis gibi düşünebilmek özeldir, belki de bu yüzden toplum mühendisliği diye bir kavram sosyal bilimlerin içinde bile konuşulmaktadır.

Mimarlıkta Giydirme ve Cephe Kavramları

Son yıllarda yalıtım sistemlerindeki gelişmeler nedeniyle evlerin dış cepheleri mantolanarak ısı giriş çıkışının daha pratik sağlanmıştır.

Bununla birlikte mimarlıkta giydirme ve cephe konuları da önem kazanmıştır. İnsanların giysileri nasıl ki şıklıklarını gösterirse, binaların da dış cepheleri görkemlerini ve kalitelerini göstermektedir.

Basit bir bina bile giydirme teknikleriyle çok daha güzel görünebilmektedir. İnsan gelişimine paralel olarak gelişen mimarlık sistemleri, dönemin moda akımlarına uygun olarak gelişmiştir.

Endüstri devrimiyle birlikte gelişme gösteren mühendislik ve mimarlık sistemlerinde bu durumun etkisi de en üst düzeyde hissedilmiştir.

Günümüz mimarisinde doğal taş, kompozit ve metal malzemeler kullanılarak tasarlanan binalar, simgesel mesajları da tasarımlarında yansıtmaktadır.

Giydirme Cephelerin Kullanıldığı İlk Yapılar
1820 yılında Philadelphia’da bir banka binası ilk giydirme cephesinin kullanıldığı yapı olarak bilinmektedir. 1851 yılındaki Londra Crystal Palace sergi merkezi de ilklerden biri olarak bilinmektedir.

Türkiye’de ise ilk giydirme uygulamasının 1959 yılında Enver Tokay ve İlhan Tayman tarafından Ankara Kızılay İşhanına yapıldığı bilinmektedir. M.Ö. 1500’lü yıllara uzanan camın serüveni günümüzde başarılı mimari projeleri yaratmak adına oldukça büyük bir gelişim göstermiştir.

Giydirme Cephe Türleri

Giydirme cepheleri iki ayrı şekilde kullanmak mümkündür. Ağır asma giydirme cephe ve hafif asma giydirme cephe olarak bilinen iki faklı çeşittedir. Ağır giydirme cephelerde, beton esaslı paneller oluşur. Bu panellerle normal beton ve gaz beton gibi birçok farklı malzemeden kullanılır.

Hafif olanlar ise klasik sistem olarak bilinirler. dış cephe giydirme işlerinde genelde bu hafif asma giydirmeler tercih edilir. Aynı zamanda iki farklı türü bulunan asma sistemlerin alan kayıplarını minimuma indirmesi nedeniyle tercih edildiği bilinir.