Web Sitelerinde Seo ve Önemi

29.10.2021
192

Teknoloji günümüzün temel taşı haline geldi. Artık herkesin elinde telefon, tablet, bilgisayar gibi iletişim aracı mevcut bunun yanı sıra bu cihazların internetsiz de bir hiç olduklarını biliyoruz.

İyi bir internet kullanıcısı iseniz gün içerisinde muhtemelen arama motoruna çok kez giriyorsunuz. Birçok web sitesi ile karşılaşıyorsunuz kimi ihtiyacınızı karşılıyor kimi ise karşılayamıyor.

Hiç düşündünüz mü Google bu web sitelerini neden bu şekilde sıralıyor? Örneğin üstteki web sitesi neden üstte veya ilk sayfanın son sırasındaki web sitesi neden son sırada? İşte bu yazımızda tam olarak buna değineceğiz.

Arama motoru optimizasyonunun kısaltılmışı olarak bilinen SEO bu aşamada devreye giriyor. Google botları işi öyle iyi biliyor ki web sitelerini kullanıcıya faydalı olabilecek kapasitesi en yüksek içerikle dolu olanı üst sıraya koyuyor.

Yani bu bir nevi sanal alemdeki en iyi reklam aracı. Düşünsenize siteniz Seo uyumlu, arama motoruna yazılan sitenizde geçerli bir anahtar kelime aratılıyor ve web siteniz ilk sayfada üst sırada. Harika bir ziyaretçi sayınız olmaz mı? Elbette olur. Bu ziyaretçi sayısı tıklanma sayınıza göre de değişir. Siteniz büyüdükçe reklam alma oranınızda artar.

Böylece web sitenizin görünürlüğü de artar. İtiraf edin hangimiz arama motorunda arattığımız konu başlığı için ilk sayfadan başka sayfalara göz atıyoruz ki? Belki de bir çoğumuz bu işleme gerek bile duymuyor çünkü ilk sayfada zaten tatmin olacağı bilgiye erişiyor.

Şimdi muhtemelen aklınızda şu soru işareti oluştu. Yeni bir web sitesi düzenliyorsunuz ve ilk sayfada görünür olma şansınız yüksek mi? Bu tamamen sitenizin içeriğinin profesyonelliği ile alakalı.

Arama motoru optimizasyonunda öne çıkan ve değişen grafik değerinde en çok aranılan kelimeleri barındıran bir içeriğe sahipseniz her şey sizin adınıza iyi ilerleyecek demektir.

Lakin Google’ın istediği gibi hareket etmediniz, sitenizdeki anahtar kelimelerin tercih edilme oranı düşük ve sitenizdeki içeriklerin birçoğu faydalı bilgiler içermiyorsa Google Seo için bunu yeterli bulmuyor. Bu durumda ise size web siteniz adına daha fazla düşünerek çabalamak kalıyor.

Türkiyede Seo Konusunda Profesyonel olarak Destek veren Firmalar

Ayhan KARAMAN, Müslüm ASLANTÜRK, Yusuf ÖZBAY, Uğur ESKİCİ, Ümit YILMAZ, İlyas TEKER, Şahin SEÇİL, Yakup BAYRAK, Mustafa DALCI, Nermin CANİK, Emirhan YASDIMAN

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.