Akıllı Telefon.. Şarj Ömrünü Uzatmanız için 10 Önemli Bilgi

30.01.2022
329

Ne zaman ki akıllı telefonlar elimizi ulaştı, bizim ilk sorunumuz bunların şarjı oldu. Çünkü önceden eski telefonların şarjı belki 2-3 gün giderken bunların şarjı her gün biter oldu ve her gün şarj etmeye başladık. Bu şarj etme olayı pilinizin ömrünü korumak için 10 tane güzel yöntem vereceğim. Bunları uygularsanız pilinizin ömrü uzayacaktır.

1-Ekran ışığını kısmak

Akıllı telefonunuzun ekran parlaklığını düşük tutarsanız pil ömrünün korunmasına yardımcı olacaktır. Bu işlemi yapmak için telefonunuzun Seçenekler veya Ayarlar menüsünde bakın. Buna ek olaraktan, aynı zamanda ekran kapanma süresini bir dakika kadar sonra kapanacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

2-Kullanmadığınız zaman radyoları kapatmak

Ihtiyaç duymadığınız zaman, olabildiğince telefonunuzun radyo görevi gören araçları kapatın. Söz ettiğimiz şeyler GPS, Bluetooth, NFC ve Wi-Fi. Bunun tamamını da kapatmak için tek yapmanız gereken hiç kullanmadığınız zamanlarda “Uçak Modu”na almak olacaktır.

3-Push bildirimlerini kapatın

“Push” bildirimlerini kapatmak ile telefonunuzun her zaman veri almak için güç tüketmesini önleyebilirsiniz veya bunu ekran açık moduna alarak yapabilirsiniz. Yani size sadece telefonu kullanırken bildirimler gelir ve ekranı kapatınca bu işlemler durur.

4-Mümkün olan yerlerde Wi-Fi kullanın

Çevrimiçi içeriğe erişmek istiyorsanız, mümkünse Wi-Fi kullanın. Bu yöntemi kablosuz ağ olan yerlerde yani varsa evinizde veya ofiste, dışarıdaysanız kafeden, otel lobisinden veya hava alanlarındakileri kullanabilirsiniz. Çünkü Wi-Fi’ın, hücresel (3G/4G) hizmetlerinden daha az pil kullandığı kanıtlanmıştır.

5-Telefonunuzu kitli tutun

Telefonu kullanmadığınız her zaman akıllı telefonunuzu kilitleyin. Çünkü açık bırakırsanız yanlışlıkla birini arıyabilir, internete girebilir ve telefonunuzu yorabilirsiniz. Gerçekten kazayla birini aramanızdan daha utanç verici bir şey yoktur herhalde. ( Cem Yılmazın dediği gibi “Kusura bakmayın kıç*m aramış” 🙂 )

6-Uygulamaların önemi

Eğer sistem kaynaklarını daha zorlayıcı görevler için telefonunuzu kullanıyorsanız batarya daha hızlı boşalacaktır. Örneğin, video izlerken ya da multiplayer oyunlar oynarken, notlar yazma veya bir elektronik kitap okuma gibi. Ek olarak Multitasking (Çoklu görev) bu gerçekten çok etkiler yani 2 şeyi aynı anda yapma. Örneğin, Web’de sörf yaparken müzik dinleme. Bunlara ek olarak, Canlı duvar kağıtlarını ve widgetları kullanmayın.

7-Uygulamaların kapalı olduğundan emin olun

Arka planda uygulamaların çalışmadığından emin olun, çünkü arka planda calısan her uygulama unutmayın ki RAM kullanır ve bu RAM kullanımı da bateri kullanımını artırır.

8-Oda sıcaklığı en iyi olmalı

Telefonunuzu korumak istiyorsanız onu ne çok sıcak ne de çok soğukta bırakmayın. Örneğin, Antalya sıcağında araba da bırakılan telefonlar gibi. Telefonlara en uygun sıcaklık olarak 0-35 Celsius arasıdır. Telefonunuzu mümkün oldukça bu sıcaklıklarda tutmaya çalısın.

9-Yazılım Güncelleme

En son güncellemeleri yüklediğinizden emin olun. Çünkü telefon mühendisleri her zaman en iyi bateri performansı için çalışır ve buldukları yeni şeyleri sizin telefonunuza güncelleştirme olarak yollar. Bu güncelleştirmeleri ne zaman bir Wi-Fi den internete girdiğiniz de veya USB ile bilgisayara bağladığınızda yapabilirsiniz.

10-Ek bataryalar

Çoğu telefon bataryaları uzatmak için ek olarak monte pilleri vardır ve bunlar telefonun etrafını koruma görevi olarak da işlev görür veya bu yedek olanı yanınızda taşıyıp size USB ile şarj etme imkanı sağlayan modelleri de vardır. Ne zaman acil şarj gerekse bunlar işinize çok yarar.

 

Alanya Cep Telefonu Tamir Firması » Teknocell İletişim

Firma Konum » Şekerhane Mh Şevket Tokuş Cd. No. 19, Alanya/Antalya


YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.