Telefon Ekran Değişimi Nasıl Yapılır?

21.03.2022
1.219

Telefonlar, teknoloji geliştirmeleri sonucunda ekranları ile kullanım alanı bütünleştirilmiş olan aygıtlar arasındadır. Bu sebeple ekranda oluşacak kırıklar, çatlaklar veya çizilmelerden dolayı bütün olarak cihazın kullanılamaz olabilmesi mümkündür. Belirtilen sorunlardan herhangi birinin yaşanması halinde cihazın yeniden çalışmasını sağlamak veya rahatsız edici duran estetik unsurlardan uzaklaşmak için ekran değişimi yapılmalıdır. Doğal olarak da zarara uğramış telefon ekran değişimi nasıl yapılır? Ücreti ne kadardır, kim değişim yapacaktır, soruları bilinerek değişime gidilmelidir.

Telefon Ekran Değişimi Nasıl Yapılıyor?

Telefonların ekranlarının değiştirilmesi elektronik bilgisi olan kişilerce yapılmalıdır. Çünkü telefonun sökülmesini sağlamak, ekran kısmı içerisindeki ekran kartına ulaşmak ve o karta uyacak şekilde yeni aygıtın takılmasını sağlamak gerekir.

Ayrıca değişimlerde bazen ekran kartı da eskimiş veya hasara uğramış olabileceği için temizlenebilir, kullanım ömrü çok azalmışsa da değiştirilebilir. Her türlü durumda telefon içi minik vidaların ve yapıştırma halinde olan bağlantıların açılması ve işlem tamamlanınca aynı sırayla ve eski usulüne göre kapatılması şarttır.

Telefon Ekran Değişimi Nasıl Yapılır?

Telefon Ekran Değişimi Nasıl Yapılır?

Telefon Ekran Değişimini Kimler Yapmamalıdır?

Ekranın değiştirilmesini her telefon sahibi yapmamalıdır. Çünkü basit veya küçük olan parçalar tüm telefonu kullanılmaz hale getirebilir veya yeni bir cihaz alımı kadar masrafa girilmesine neden olabilir.

Belirtilen hususlar neticesinde ekranların yenilenmesinde de:

  • Elektronik uzmanları
  • Cihaz tasarımcılar
  • Garanti hizmeti içerisindeki görevliler
  • Telefona dair her türlü tamir ve yenileme eğitimi almış olan kişiler

Müdahale etmelidir. Deneme yanılma yapılarak ekranın değiştirilmesi mümkün değilken, cihazın kullanım olarak kusuru olmayan alanlarının da tahrip edilmesi ve şarja takıldığı zaman kısa devre yapması mümkün olabilir. Bu yüzden hem risk değerlerinin düşürülmesi, hem de işi ehline bırakarak düşük masraf yapılması için çeşitli tamirciler tercih edilmelidir.

Telefon Ekran Değişimi Ücreti Ne Kadardır?

Telefonların ekranlarıyla diğer cihazlarınki değişim ücreti açısından farklıdır. Ayrıca yalnızca ekranın mı yoksa ekstra diğer kısımların da mı hasara uğramış olduğuna bağlı değişim ücreti artar veya azalır. Ortalama piyasa bilgilerine göre dokunmatik telefonlarda ekran değişimi için ücret aralığı, elli lirayla ile üç bin lira arasında değişir.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.