Sahte Altın Kurbanı Olmayın

15.12.2021
336

Kuyumcular dışında, altın satın alınırken pek çok kişinin korkulu rüyası olan sahte altın eşyalarını artık ayırt edebilirsiniz. Sahte takılar dışında sahte altınlarda pek çok kişinin ekonomisine oldukça zarar veriyor.

Sahte Altını Anlama Yöntemleri

Sahte altını anlamanın ilk yolu patent ve ayar damgalarıdır. Kolye, bilezik, yüzük, altın gibi takıların özellikle klips bölgesinde bazı damgalar bulunmaktadır. Satın aldığınız takının markası bazen bu bölümde yer almaz. Ancak mutlaka altının ayarının bulunması gerekmektedir. Bu sebeple satın aldığınız altınların ayar damgasına çok dikkat etmelisiniz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, her damga olmayan altının da sahte olmadığı gerçeğidir. Damgalar bazen fazla kullanımda ya da üretim aşamasında silinebilmektedir. Bu alanda Alanya sarraf kuyumcu pek çok müşterinin yardımına koşmaktadır.

Alanya Güven Kuyumculuk

Bilindiği gibi genellikle düğünler yaz aylarında olur. Alanya da, Türkiye’nin en önemli yazlık bölgelerin başında gelmektedir.  Yaz aylarının en kalabalık yerlerinden biri olan Alanya’da, sizlerin bütün kuyumculuk işlerinizin karşılanması için sayılamayacak kadar dükkân bulunmaktadır.

Bu dükkânlar arasında en çok tercih edilen Alanya sarraf kuyumcu, ihtiyacınız olan bütün hizmetleri sizlere sunmaktadır. Sadece takı satın almak için değil, aynı zamanda elinizdeki altınları veya da takıları bozdurmak için de kuyumcuları tercih edebilirsiniz.

Alanya’da Kuyumcular

Pek çok kişi uygun olması açısından tezgâh altından ya da aslında altın satmayan çeşitli dükkânlardan, altın fiyatına sahte altın satın almaktadır. Maliyet açısından uygun olması için tercih edilen bu yöntem aslında pek çok kişinin ekonomisine de oldukça zarar vermektedir. Bu sebep oluşabilecek zararların önüne geçmek amacı ile Alanya’nın en önemli kuyumcularından biri olan Alanya kuyumculuk sizlerin yardımına koşuyor.

Altın Yatırımı Hakkında

Yatırım yapmak isteyen pek çok kişi, “Yatırım için hangi altını tercih etmeliyim?” sorusunu sormaktadır. Uzmanlar bu sorunun cevabını gram altın olarak cevaplıyor. Altın yatırımı denilince genellikle akıllara bilezik, çeyrek veya da Cumhuriyet altını geliyor. Hepsi birbirinden güzel ancak, yatırım için en kârlı ve risksiz altının başında gram altın gelmektedir.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.