Oto Lastik Tamiri Nasıl Yapılır?

08.03.2022
821

Otomobiliniz son model bile olsa, yol şartlarından dolayı lastiğinize her türlü cisim batabilir. Bunun sonucunda ise lastiğiniz yarılabilir. Böyle durumlarda yol yardım beklemek yerine kendiniz yapmak isteyebilirsiniz çünkü bazen yol yardımın gelmesi saatler sürebiliyor. Ayrıca eğer uzun yol şoförü iseniz bu gibi durumlarla çok kez karşılaşmışsınızdır.

Son zamanlardaki lastik fiyatları ise gerçekten herkesin bütçesine uygun değil. Bu yüzden lastiklerimizi onarıp yola devam etmek her zaman daha karlı oluyor. İşte bu gibi sebeplerden dolayı şimdi sizlere özel olarak oto lastik tamiri nasıl yapılır? Anlatacağım.

Tamir Yöntemleri

Birden fazla tamir yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemler aracınızın hangi kategoride olduğuna ve lastik tipine göre değişir. Örneğin aracınız bir otomobilse soğuk tamir uygulanır yani ısıtma işlemine gerek yoktur. Eğer aracınız ticari ise ısı işlemi uygulamak gerekir.

Oto Lastik Tamiri Nasıl Yapılır?

Oto Lastik Tamiri Nasıl Yapılır?

Isılı Tamir Yöntemi

Bu yöntem nispeten zordur çünkü ekstra ısıtmak için makine gerekir. Önce lastiğin ne yapıda olduğunu tespit edersiniz. Lastik çapraz mı yoksa radyan gövde mi bunu öğrenirsiniz. Daha sonra lastiğin tamir yapılacak yerini bulmanız gerek. Ardından ise yama yapılarak yamanın yerine sıkıca oturması için ısı işlemi uygulanır.

Fitil Tekniği ile Tamir Yöntemi

Bu tamir şeklinde lastiğinizi sökmenize gerek kalmaz. Gerçekten çok hızlı bir yöntemdir. Bu tamir çeşidinde eğer lastiğinize bir vida veya onun gibi bir şey batmışsa mümkündür. İlk önce batan cisim çıkarılır. Daha sonra ise aldığınız fitil setinin yapışkanıyla birlikte monte edilir. Yama kısa sürede kuruyacak ve tekrar hava basarak yola devam edebileceksiniz.

Şambrel Lastik Tamiri

Daha modern olan bu lastiklerin tamiri bir o kadar da zordur. Herhangi bir darbe sonrası şambrel zarar görebilir ve tekeriniz inebilir. Bu durumda olduğunuz yerde lastiğinizi değiştiremezsiniz. Lastik komple sökülüp şambrel tamir edilmesi gerekir. Uygun yamayı yaptıktan sonra lastiğinizi takarak yola devam edebilirsiniz.

Patlak Lastik Tamir Edilir mi?

Lastiğin tamir edilmesi neredeyse her durumda mümkündür fakat ciddi patlaklarda buna sizin müdahale etmemeniz bilirkişilerden yardım almanız daha yerinde olacaktır.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.