Neden Mineralli Alkali Canlı Su İçmeliyiz?

05.11.2021
404

Mineralli canlı su yaşamın kaynağı olan suyu saf bir şekilde tüketmemizi sağlayan bir tanımdır. Günümüzde alkali su olarak adlandırılır.

Mineralli canlı su alkali su olarak bilinir. Doğal olarak alkali olan su, su kayaların (kaynaklar gibi) üzerinden geçtiğinde oluşur ve alkali seviyesini artıran mineralleri toplar. Alkamine’dan önce belediye suyunu ters ozmoz kullanan ayrıntılı, çok adımlı bir filtreleme sürecinden geçirerek arıtıyoruz. Daha sonra suyu, kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi önemli elektrolitleri suya ekleyerek minerallerden geçiriyoruz. Sonuç harika lezzetli, ferahlatıcı, doğal alkali su oluyor. Yani doğal suyu en doğal şekilde tüketmek bu şekilde oluyor.

Vücudumuzun ortalama %70’ini su oluşturur. Her hücremizde ve tüm dokularda bulunur. Nefes alarak , idrar yaparak , terleyerek ve sindirerek suyu kalıcı olarak ortadan kaldırıyoruz : Bu nedenle su stoğumuzu sürekli yenilemek için günde en az 3 litre su içmeliyiz.

Su ve Alkali Su Arasındaki Fark

Su, hidrojen ve oksijenden oluşur, dolayısıyla kimyasal formülü: H2O’dur. pH’ı asidik mi yoksa alkali mi olduğunu belirler, pH değeri 7 nötrdür . Su genellikle 6,5 ile 8,5 arasında bir pH’a sahiptir, ancak musluk suyu aşağıda olma eğilimindedir: 4 veya 5 civarında. Bu nedenle oldukça asidiktir.

Alkali suyun pH’ı 7’den büyüktür. Doğal olarak çok mineralli sularda olduğu gibi, doğal olarak bazik olabilir. Ancak piyasadaki alkali suların çoğu, pH’larını yapay olarak artırmak için kimyasal bir dönüşümden geçmiştir. Elektroliz , iyonların asitliği gidermek için sudaki asidik ve bazik molekülleri ayırdığı bir işlemdir.

Alkali su çoğunlukla iyonizedir ve yüksek oksidasyon-redüksiyon potansiyeline sahiptir. Örneğin musluk suyunun hafif bir oksitleyici potansiyeli vardır çünkü oksijeni reaksiyona girebilir ve dokularımız için zararlı hale gelebilir. Bu, molekülü indirgenmiş ve enerji depolayan negatif elektronlar alan alkali su için geçerli değildir. Su ne kadar asidik olursa, oksidasyon potansiyeli o kadar yüksek olur. Tersine, ne kadar alkali olursa, koruma potansiyeli o kadar yüksek olur.

Nasıl Alkali Canlı Su Alabilirsiniz?

Artık günümüzde organik süpermarketlerin raflarında ve internette, bazen de süpermarketlerde bulunur. Ancak fiyatlar son derece yüksektir. Sürekli tüketebileceğimiz alkali suyu kendi imkanlarımızla da yapabiliriz.

Limon suyu ve kabuğu rendesi ekleyerek kendi alkali suyunuzu da yapabilirsiniz. Limon doğada asidik olmasına rağmen, sindirildiğinde alkalileştirici metabolitler üreten mineraller içerir. Ayrıca, bazlaştırıcı özellikleri nedeniyle mide ekşimesini azaltmak veya aftları tedavi etmek için yaygın olarak kullanılan kabartma tozu da ekleyebilirsiniz.

Alkamine ph damlası bu konuda destekleyicimiz oluyor. Suyunuza sadece birkaç damla ekleyerek, alkaline suya dönüştürebilirsiniz. Bunun için herhangi bir çaba göstermeden kendi suyunuzu kendiniz yaparak daha ekonomik bir şekilde alkali suya ulaşabilirsiniz.

Alkamine Ph Ürünleri Almak isterseniz Aşağıdaki Linkten inceleyebilirsiniz.  Sormak İstediğiniz herhangi bir konuda çekinmeden arayabilir yada yazabilirsiniz. Sağlıklı Günler Dileriz.

Sole Sağlık Ürünleri Burada

 

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.