Müşteri Tanıma Formu

28.12.2022
950

MÜŞTERİ TANIMA FORMU
– Geçmişten günümüze nasıl gelmiş ve geleceğe dönük neler hedefliyor?
– Şu anda en çok satmak istediği Ürün veya Hizmet nedir?
– AMAÇ Tespiti: Websitesi var mı? Eticaret mi, İletişim bilgisi edinme odaklı bir iş mi, Fiziksel Dükkân mı? (Reklamlar nereye yönlendirilecek: Websitesi, Whatsapp, Telefon numarası, Navgasyon linki, Instagram profili)
– Websitesi varsa içerik yönetim sistemine erişimi var mı? Google Analytics hesabı var mı, varsa erişimi var mı? (Hesap varsa erişim alınacak, yoksa açılacak)
– Facebook işletme sayfası ve Instagram işletme sayfası var mı ve bu sayfalara erişimi var mı? (Hesaplar varsa erişim alınacak, yoksa açılacak)
– Daha önce dijital pazarlama çalışması yapmış mı veya yaptırmış mı (Kendi, Ajans veya Freelancer)? Eğer daha önce dijital reklam çalışmaları yaptıysa/yaptırdıysa ne kadar bütçe harcamış? Bu çalışmaların dönüşü hakkında ne düşünüyor?
-Varsa Google Ads (Adwords) ve varsa Facebook Reklam hesaplarına erişimi var mı? (Varsa erişim alınacak, yoksa açılacak)
– Aylık cirosu ne kadar? %5-15 aralığında bütçenin dijital pazarlamaya ayrılmasını tercih ederiz. Veya dijital pazarlamaya ayırmak istediği aylık bütçe ne seviyede? (Hiç fikri yoksa günlük 100 TL ile başlarız, günlük Google 50 TL ve Facebook 50 TL bölerek başlarız)
– Hedef kitlesi kimdir? Müşterilerini nasıl tanımlar? (Müşterilerinin %80’i)
1- Lokasyon: 2- Yaş, Cinsiyet ve Dil: 3- Özellikleri (ilgi alanları, Google’da yaptığı aramalar, üniversite, meslek, ilişki durumu, ebeveynlik, hobiler, kullandığı markalar, gezdiği siteler, takip ettiği Youtube kanalları vs.)
– Mevcut müşterilerinin datası (email veya telefon) kayıtlı olarak var mı? Varsa ne kadar?
– İşletmenin çözdüğü Problem nedir? Müşterilerin arzu ettiği durum nedir? Bu durumu nasıl ifade ederler? Başkaları probleme sahip kişiyi nasıl tanımlar?
– İşletmenin bu probleme Çözümü nedir? Problemi çözülmüş müşteri kendini nasıl tanımlar, başkaları onu nasıl görür?
– Bu çözüm neden farklı, ürün veya hizmetin benzersiz değer önermesi nedir? Piyasadaki rakiplerinden onu ayıran en önemli özellikleri neler? Müşterileri NEDEN onu tercih ediyor veya etmeli?
– Hedef kitlenin Google’da probleminin çözümü için en çok yaptığı aramalar neler (arama terimleri)? Reklam metninde bu kelimelerden cümleler kuracağız
– Ürün veya hizmetlerinin fotoğrafları var mı? 600x600px üzeri Kare ve 1200x628px Dikdörtgen boyutlarda fotoğraflar kullanıyoruz. Ürün veya hizmetini anlatan Videoları var mı?

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.