Isı Yalıtımlı Katlanır Cam Balkon Nasıl Yapılır?

15.03.2022
1.123

Hayatı kolaylaştıran, konforlu yaşam alanları oluşturulmasına fayda sağlayan katlanır cam balkon, kullanım amacına, kullanılan yönteme göre çeşitliliğe sahiptir. Tek camlı, çift camlı ve ısı yalıtımlı katlanır cam çeşitleri vardır. Bu çeşitlerden en fazla rağbet göreni, ısı yalıtımlı cam balkonlardır. Isı yalıtımlı katlanır cam balkon nasıl yapılır?

Öğrenildiğinde aralarında ki fark daha iyi anlaşılır. Açılır cam balkonların ortak özelliklerinin başında kullanılan camın temperli olmasıdır. Temperli camlar, normal camlara oranla, 10 kat daha fazla mukavemete dayanır. Isı yalıtımlı katlanır cam balkon, çift camlı olanlar ile karıştırılır. Görünüş olarak birbirlerine benzese de, aralarında farklılık bulunur.

Isı Yalıtımlı Katlanır Cam Balkonun İmalat Farkı

Isı yalıtımlı katlanır cam balkon sistemlerinde, her kanatta temperli ve en az iki cam kullanılır. Camlar arasında boşluk bırakılarak ısı yalıtımı sağlanır. Camlar arasında kalan boşluk argon gazı ile doldurularak, ısı yalıtımı maksimum düzeye çıkartılır.

Isı Yalıtımlı Katlanır Camlı Balkon Yapımının Avantajları

Çerçeve kenarları özel yalıtım malzemeleri ve fitillerle desteklenerek, mukavemet ve yalıtım güçlendirilmiştir. Isı yalıtımlı katlanır cam balkonun avantajları;

  • Diğer cam balkon türlerine göre ısıyı %50 daha fazla tutar.
  • Ses yalıtımı daha fazladır.
  • Güçlendirilmiş alüminyum fitilli çerçeveleri sayesinde, daha az bakım gerektirir.
  • Buğulanma sorunu daha azdır.
  • Katlanması ve açılması daha pratiktir.
  • Açma kolu ve çocuk kilidi gibi aparatların takılmasına olanak verir.

Bu sayede daha güvenli hale gelirken, ortama kolay uyum sağlaması sebebi ile görüntü kirliliği oluşturmaz.

Isı Yalıtımlı Katlanır Cam Balkon Nasıl Yapılır?

Isı Yalıtımlı Katlanır Cam Balkon Nasıl Yapılır?

Isı Yalıtımlı Katlanır Cam Balkon Yapımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Isı yalıtımlı Katlanır balkon camları, çift camlı olan modelleri ile çoğu zaman karıştırılmaktadır. Görünümü benzerlik gösterse de, camlar arasında argon gazı kullanılması ile ısı yalıtımlı olanlar, çift camlı olanlardan ayrılır. Camlar mutlaka sertifikalı ürünlerden seçilmelidir. Isı yalıtımlı cam balkonlar için, özel olarak imal edilmiş profil ve aparatlar tercih edilmeli.

Isı Yalıtımı Katlanır Cam Balkon Yapımı Maliyeti

Isı yalıtımlı katlanır cam balkon modelleri, çift camlı ve tek camlı olanlarına göre daha pahalıdır. Ancak %50 daha fazla ısı yalıtımı sağladığı için, kısa sürede kendini amorti eder. Çalışma ortamı, uygulanacak alanın yüz ölçümü ve kullanılan malzemenin kalitesine göre fiyatlar değişiklik gösterir.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.