Google Benim İşletmem Politikalarının Tümü ( Maps )

09.11.2021
302

İşletmenizi Google’da sunmaya yönelik kurallar

Özet: Google Benim İşletmem’deki girişler yalnızca müşterilerin ziyaret edebileceği fiziksel bir yere sahip olan veya müşterilerini ziyaret etmek için seyahat eden işletmeler için oluşturulabilir. Askıya alınmayacak başarılı bir giriş oluşturmak, yasaklanmış içerikten kaçınmanızı, işletmenizi doğru şekilde yansıtmanızı ve aşağıdaki politikaların geri kalanına uymanızı gerektirir.

Google’daki bilgilerinin yüksek kalitede olmasını sağlamaları için, yerel işletmelere yönelik bir kural listesi oluşturduk. Bu kurallara uymak, bilgilerinizde değişiklik yapılması veya bazı durumlarda işletmenizin Google’dan kaldırılması gibi sık karşılaşılan sorunları önlemenize yardımcı olur.

Google Benim İşletmem’i kullanırken en iyi sonuçları elde etmek için:

  • İşletmenizin gerçek dünyada (levhalarda, belgelerde ve markanızı içeren diğer mecralarda) olduğu gibi temsil edilmesini sağlayın.
  • Adresinizin tam ve doğru olduğundan emin olun.
  • Ana çalışma alanınızı genel olarak açıklamak için mümkün olduğunca az sayıda kategori seçin.

Markalar, kuruluşlar, sanatçılar ve yalnızca internette hizmet veren diğer işletmeler, Google Benim İşletmem girişleri için uygun değildir.

Temel kurallar

Uygun işletmeler

İşletmelerin Google Benim İşletmem girişi oluşturmaya uygun olabilmesi için belirttikleri saatlerde müşterilerle yüz yüze temasta bulunması gerekir.

Bazı istisnalar vardır:

  • ATM’ler, video kiralama büfeleri ve ekspres posta dropbox’larına izin verilir. Bu yerleri eklerseniz, müşterilerin yardım alabilmesi için iletişim bilgileri belirtmeniz gerekir.
  • Mevsimlik işyerleri (sadece kış aylarında açık olan buz pateni pistleri gibi), yerinde kalıcı tabela gösterdikleri sürece uygundur.

Uygun olmayan işletmeler

Aşağıdaki işletmeler, işletme girişi oluşturmaya uygun değildir:

  • Kiralık yazlıklar, model evler veya yazlık daireler gibi kiralık veya satılık mülkler. Ancak, satış ve kiralama ofisleri doğrulama için uygundur.
  • Sahibi olmadığınız veya temsil etme yetkinizin olmadığı bir yerde devam eden hizmetler, eğitimler veya toplantılar.

Sahiplik

Google Benim İşletmem’deki işletme bilgilerini yalnızca işletme sahipleri veya yetkili temsilciler doğrulayabilir ve yönetebilir. İşletme girişinize yönetim erişimini başkalarıyla paylaşmak isterseniz bir yönetici ekleyebilirsiniz.

Yetkili temsilcilere yönelik ek yönergeler

Google Benim İşletmem’de sahibi olmadıkları bir işletmenin işletme bilgilerini yöneten tüm bireyler ve şirketler yetkili temsilci olarak kabul edilir. Örnekler: üçüncü taraf bir SEO/SEM şirketi; işletme sahibinin bir arkadaşı; çevrimiçi bir sipariş, planlama veya rezervasyon sağlayıcısı ve satış ortağı bir ağ sağlayıcısı.

Yetkili temsilciler:

  • İşletme sahibinin açık izni olmadan asla bir işletme girişi hak talebinde bulunmamalıdır.
  • Asla yalan, yanıltıcı veya gerçekçi olmayan iddialarda bulunmamalıdır.
  • Asla potansiyel veya mevcut müşterilere karşı taciz edici, küçük düşürücü veya güvenilir olmayan taktikler kullanmamalıdır.
  • Doğrulamayı tamamlamak için her zaman işletme sahibi ile doğrudan çalışmalıdır. Doğrulama hakkında daha fazla bilgi edinin.
  • Google Benim İşletmem’in ne olduğu ve Google Benim İşletmem verilerinin nerede kullanıldığı konusunda işletme sahiplerinin bilgi sahibi olduklarından emin olmalıdır. Yetkili temsilciler, aşağıdaki kaynakları işletme sahibiyle paylaşmalıdır:
  • Yetkili temsilci, işletme girişinde hangi işlemleri gerçekleştireceği konusunda işletme sahibini her zaman bilgilendirmelidir.
  • İşletmenizi Google’da sunmaya yönelik kurallara daima uyulmalıdır. Bir girişe ilişkin telefon numarası ve web sitesinin, her zaman işletmeye ait tek ve yetkili telefon numarası ve web sitesi olması gerekir ve bunlar işletme sahibi tarafından doğrulanabilir olmalıdır. Web sitesi içeriği, işletme sahibine ait olmalı ve işletme sahibi tarafından yönetilmelidir.
  • Yönetim erişimi isteklerine her zaman anında yanıt vermelidir ve istendiğinde giriş sahipliğini işletme sahibine derhal devretmelidir. Yetkili temsilciler, mümkün olduğunda işletme sahibini hesap oluşturma, girişin sahipliğini alma ve yetkili temsilcileri yönetici olarak ekleme konusunda teşvik etmelidir. Sahipliği devretme konusunda daha fazla bilgi edinin.

Bu politikalara uyulmaması durumunda giriş ve/veya hesap askıya alınabilir.

İşletme açıklamasıyla ilgili kurallar

Yayınlanan içerik, işletmenizi benzersiz kılan özellikleri vurgulamalıdır. Sunulan hizmetler ve ürünler ile işinizin misyonu ve geçmişi hakkında faydalı bilgiler sağlamak için bu alanı kullanabilirsiniz.

Müşterilerinizin işinizi anlamaları için alakalı ve faydalı içeriklere odaklanarak, bilgileri açık ve dürüst bir biçimde sağlamanız gerekir. İşletmenizle ilgisi olmayan veya onunla net bir ilişkisi olmayan içeriğe izin verilmez. İşletmenizi Google’da temsil etme konusunda genel kurallarımızı inceleyin.

Bu alanda yayınladığınız içeriklerde aşağıdaki şartlara uymalısınız:

  • Yanıltıcı bilgiler vermekten kaçının. İşletmeniz veya sunduğunuz hizmetler ve ürünler hakkında yanlış veya yanıltıcı bilgiler vermeyin.
  • Düşük kaliteli, alakasız veya rahatsız edici içerik yayınlamayın. Örneğin, yazım hataları, dikkat çekici karakter kullanımı, anlamsız kelimeler vb.
  • Özel promosyonlara, fiyatlara ve fırsat indirimlerine odaklanmayın. İzin verilmeyen içeriğe örnekler arasında “Her şey %50 indirimde” ve “5 liraya şehirdeki en iyi çörekler!” sayılabilir..
  • Bağlantılar göstermeyin. Hiçbir tür bağlantıya izin verilmez.
  • Rahatsız edici veya uygunsuz içerikler görüntülemeyin:
  • Taciz, zorbalık veya nefret dolu içerikler. Yayınlanan içerikler kişilere veya gruplara karşı etnik kökeni, dini, engelli olma durumunu, cinsiyeti, yaşı, gazilik durumunu, cinsel yönelimi veya cinsel kimliği hedef alan nefreti teşvik etmemeli veya şiddeti kışkırtmamalıdır.
  • Müstehcen, küfürlü veya rahatsız edici bir dil barındıran içerik.
  • Terör amaçlı içerik. Terör örgütlerinin, adam toplamak da dahil olmak üzere bu hizmeti herhangi bir amaçla kullanmasına izin verilmez. Ayrıca, terörizmle alakalı içerikler (terörist faaliyetleri destekleyen, şiddeti teşvik eden veya terör saldırılarını öven içerikler gibi) kesinlikle yasaktır. Terörizm hakkında eğitici, belge niteliği taşıyacak, bilimsel veya sanatsal amaçlı içerikler yayınlıyorsanız, izleyicilerin içeriği doğru bir şekilde anlamaları için yeterli bilgi sağlamaya özen gösterin.
  • Cinsel imalar barındıran veya müstehcen içerik. İçerikte küfür, cinsel açıdan açık ve saldırgan argo terimler, pedofili için yaygın işaretler sayılan terimler, pedofili, hayvanlarla cinsel ilişki, cinsel şiddeti teşvik eden içerik veya eskort hizmetleri veya para karşılığında cinsel eylem sağlamak biçiminde yorumlanabilecek diğer hizmetler bulunmamalıdır.
  • İzin verilmeyen içerikleri görüntülemeyin:
  • Tehlikeli ve yasa dışı ürün veya hizmetlerin satışı ile ilgili içerikler yüklemeyin.
  • Çocukların istismar veya taciz edildiği içerik yüklemeyin.

Not: Kişisel mali bilgiler, devlet tarafından verilmiş kimlikler, bir isimle ilişkilendirilmiş / ilgili iletişim bilgileri, hassas kayıtlar, resimler, transkriptler veya kişisel bilgiler içeren bağlantılar gibi özel veya gizli bilgiler barındıran içeriklere izin verilmez. Ayrıca, yukarıdaki bilgilerin, kullanıcının kendi adı, e-postası ve telefon numarası dışındaki yerel gönderiler / işletme açıklamaları yoluyla talep edilmesine de izin verilmez.

Ad

Adınız; mağazanızda, web sitenizde, belgelerinizde düzenli olarak kullanıldığı ve müşterileriniz tarafından bilindiği şekliyle, işletmenizin gerçek dünyadaki adını yansıtmalıdır. İşletmenizin adını doğru şekilde sunmak müşterilerin işletmenizi İnternet’te bulmalarına yardımcı olur.

İş bilgilerinizin diğer bölümlerine adresçalışma saatleri ve kategori gibi daha fazla ayrıntı ekleyin.

Örneğin, Ankara’da 24 saat açık olan Selin Kafe diye bir işletme girişi oluşturuyorsanız bu işletmenin bilgilerini şu şekilde girersiniz:

  • İşletme adı: Selin Kafe
  • Adres: Budaklı Sokak, Etlik, Ankara No: 98
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Kategori: Kahve dükkanı

İşletme adınıza gereksiz bilgiler eklemeye izin verilmez ve girişinizin askıya alınmasıyla sonuçlanabilir. İşletme adınıza nelerin eklenip nelerin eklenemeyeceğini anlamak için aşağıdaki belirli örneklere başvurun.

Adres : İşletmenizin bulunduğu konumu tanımlamak için tam ve doğru bir adres kullanın. Postanelerde ve uzak yerlerde bulunan posta kutuları kabul edilemez.

Web sitesi ve telefon

İşletmenizin bulunduğu konuma mümkün olduğunca doğrudan bağlı bir telefon numarası veya işletmenizin bulunduğu konumu gösteren bir web sitesi belirtin.

  • Mümkün olduğunda çağrı merkezi yardım hattı numarası yerine yerel telefon numarası kullanın.
  • Kullanıcıları, gerçek işletmeye ait olanlar dışındaki açılış sayfalarına veya telefon numaralarına yönlendiren veya “gönderen” telefon numaraları veya URL’ler belirtmeyin (örneğin sosyal medya sitelerinde oluşturulan sayfalar).
  • Telefon numarasının, işletmenin doğrudan kontrolü altında olması gerekir.
  • Google Benim İşletmem web sitelerinde ve diğer yerel alanlarda ek telefon numaraları kullanılabilir.

Çalışma saatleri : Müşteri kabul edilen, normal çalışma saatlerini belirtin. Geçerli dönemsel çalışma saatlerinizi (varsa), normal çalışma saatleriniz olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca tatil günleri veya özel etkinlikler gibi belirli günler için özel çalışma saatleri de belirtebilirsiniz.

Kategoriler : Müşterilerinizin ilgilendikleri hizmetlerle ilgili doğru ve spesifik sonuçlar bulmasına yardımcı olur. İşletme bilgilerinizin doğru ve güncel olmasını sağlamak için, şunları yaptığınızdan emin olun:

  • Verilen listeden temel iş sahanızı tanımlamak için mümkün olduğunca az sayıda kategori seçin.
  • Mümkün olduğunca spesifik kategoriler seçin. Ancak, bunların temel iş sahanızı temsil ettiğinden emin olun.
  • Kategorileri yalnızca anahtar kelime olarak veya işletmenizin özelliklerini açıklamak için kullanmayın.
  • Yakınınızda bulunan veya alakalı olan diğer işletmelerle (örneğin, fiziksel olarak işletmenizde bulunan başka bir işletme veya işletmenizin bulunduğu bir kuruluş) ilgili kategorileri kullanmayın.

Menü : İki tür menü vardır:

  • Yiyecek ve içecek müesseseleri (ör. restoranlar veya barlar) için, müessesede sunulan tüm yiyecek ve içecekleri listeleyen menü.
  • Kuaför, spa veya otomobil tamirhanesi gibi hizmet işletmeleri için, işletmede sunulan tüm hizmetleri listeleyen menü.

Mağaza zincirleri, departmanlar ve serbest çalışanlar

Mağaza zincirleri ve markalar

İşletmenizin bulunduğu konumların tümünde tutarlı isimler ve kategoriler kullanmak, kullanıcıların işletmenizi Google Haritalar’da ve arama sonuçlarında hemen tanımasına yardımcı olur.

İşletmenin gerçek dünyadaki temsilinde yerden yere değişiklik göstermiyorsa, tüm yerlerin adı aynı olmalıdır. Aynı hizmeti veriyorsa, tüm yerlerin kategorisi aynı olmalıdır.

Diğer işletmelerdeki, üniversitelerdeki ve kuruluşlardaki departmanlar

İşletmeler, üniversiteler, hastaneler ve devlet kuruluşlarındaki departmanların Google’da kendi girişleri olabilir.

Serbest çalışanlar (ör. doktorlar, avukatlar, emlakçılar)

Serbest çalışanlar, genellikle kendi müşteri tabanına sahip olan ve insanlara bire bir hizmet veren uzmanlardır. Doktorlar, diş hekimleri, avukatlar, muhasebeciler, sigortacılar ve emlakçılar serbest çalışanlardır. Serbest çalışanların girişleri unvan içerebilir (ör. Doktor, Avukat, SMMM).

Bir serbest çalışanın kendi girişini oluşturabilmesi için:

  • Bire bir hizmet verdiği bir görevi olmalıdır. Destek ekibi kendi girişlerini oluşturmamalıdır.
  • Belirtilen saatlerde, doğrulanmış yerden kendisine doğrudan ulaşılabilmelidir.

Bir serbest meslek sahibi, uzman olduğu alanların tümünü dahil etmek için birden fazla girişe sahip olmamalıdır.

Dikkat edilmesi gereken diğer noktalar

Yasa dışı etkinlikler

Google, dolandırıcılık amacı taşıyan veya yasa dışı nitelikteki etkinliklere müsamaha göstermez. Bu tür etkinlikler, hesabın askıya alınmasına ve işletme bilgilerinin arama sonuçlarından kaldırılmasına yol açabilir.

Pazarlama çalışmaları, promosyonlar ve diğer yarışmalar

Promosyonlar, pazarlama çalışmaları, yarışmalar veya diğer ödüllü etkinliklerde, etkinliğin şartlarına açıkça bağlantı verilmeli ve yönergeler ile kurallar net bir şekilde belirtilmelidir. Bu kapsamda verilen veya ima edilen tüm vaatler yerine getirilmelidir.

Not: Google, bu kuralları ihlal eden kişilerin veya işletmelerin Google Benim İşletmem’e veya diğer Google Hizmetlerine erişimini askıya alma hakkını saklı tutar ve ihlalin yasa dışı olması durumunda kolluk kuvvetleriyle iş birliği yapabilir.

Alıntı Olup Kaynak ; https://support.google.com/business/answer/7667250?hl=tr

Konu ile ilgili Takıldığınız bir konu için bizimle iletişime geçin, Yardımcı olalım. » İletişim.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.