E-Mağazan da Dropshipping ( Stoksuz E-Ticaret )

10.11.2021
243

Stoksuz satış olarak bilinen ama geniş anlamda dropshipping olarak anılan sistem, tedarikçi ile senkronize çalışmanız için kurulmuştur.

Ürünleri siz stoklamazsınız. Size siparişler aracı olan site üzerinden gelir ve tedarikçi firma ile aranızda köprü kurmanıza yardımcı olur. Tedarikçinin deposu ile gelen siparişleri karşılarsınız.

Burada kolaylık, ürün stoğu için herhangi bir depo kiralamak / ekstra maliyete girmek gibi bir durumunuzun olmamasıdır. Yürüttüğünüz işin perde arkasındaki başrol, tedarikçi firmadır.

Tabii dropshipping için, yüzde yüz güvenilir bir sistemin parçası olmanız gerekiyor.

Benzersiz Dropshipping  ( Stoksuz E-Ticaret )

Deneyimiziniz, enerjinizi işinizin başka koluna vermek istiyorsanız, stok yönetiminin zamanınızın büyük kısmını alacağını düşünüyorsanız, dropshipping’e yönelebilirsiniz.

E- ticaret uzun bir yol. Pazarınıza müşteri bulmanız, reklam, ürün, ürün satışı, ikna gibi becerilerin hepsini merkezinizde toplamanız gerekiyor. Ciddi anlamda kazanç sağlayabileceğiniz sistemi, vakitsizlik yüzünden karalalamamak gerek.

Depo yönetimi, dropshipping’in ana başlığıdır. Hangi ürünü satıyorsanız satın, tedarik edemedikten ve bu süreci doğru yönetemedikten sonra pek bir önemi kalmaz. Bunu önlemek amacıyla, dropshipping’e başvurmak doğru olacaktır.

Ayrıca, tek bir tedarikçiyle çalışmak yerine birden fazla tedarikçiyle çalışarak ürün ağınızı da genişletebilirsiniz. Bu sayede, gelirinizi daha fazla artırabilirsiniz.

Benzersiz Dropshipping  ( Stoksuz E-Ticaret ) Farklarımız

Ürünüm yok ama fikrim var diyenler, internet girişimine kapı aralamak için dropshipping’i muhakkak araştırmalılar. Para kazanmaya giden yol kolaydır fakat uğraş gerektirir.

Burada odaklanılması gereken kısım, satış yapmak istendiği halde ürünün olmamasıdır. Tabii devreye hemen tedarikçi firma girer. Anlatması oldukça basit gibi görünsede, sistemin yönetimi profesyonellik gerektirir.

Stoksuz satış, ilk etapta kulağa imkânsız gelebilir ama günümüzde mümkündür. Ürün tedarik etmenin ayrıca maliyeti düşünüldüğünde bundan kaçmak aslında akıllıca bir fikirdir. Stok maliyetleri anlaşılan tedarikçi firmaya aittir.

Bu e-ticarette alt yapısı olmayan satıcılar için, başlangıç adına iyi bir formüldür. Maliyeti azaltmak, varolan bütçeyi daha farklı şekilde değerlendirmek işinizi büyütmenizi kolaylaştıracaktır.

Tedarikçi firmayla daima iletişim halinde kalarak, satıştaki ürün stoklarınızı yakından takip etmeniz önemlidir. Bunu sizin için yapacak, işine özveriyle yaklaşan e- magazan ile çalışarak hayallerinize hızla yaklaşabilirsiniz.

Dropshipping Nedir, Nasıl Yapılır?

E- ticaretin pazarlamadaki payı geleneksel pazarlama yöntemleri karşısında artmaktadır.  Tüketicilerin internet üzerinden alışverişe yöneldikleri bir zaman diliminde birçok firma ve şahıs internet üzerinden e-ticaret faaliyetleri yürüterek para kazanmayı hedefliyor.

E-ticaret faaliyetlerini yürütmek isteyenler için kargolama, ödeme, web sitesi yönetimi, satış yapacak ürün bulma ve müşterilere ulaşma gibi birçok konu var. En büyük sorunlardan biri de ürün stoklama durumu!

İşte burada devreye Tekkart bünyesinde faaliyet gösteren E-Magazan.com devreye giriyor. Hem işletmeler hem de girişimciler için stoksuz e ticaret sistemiyle kazanç sistemi oluşturuyor.  Şimdi buradan yola çıkarak Dropshipping nedir, bir bakalım;

Stoksuz e-ticaret olarak da anılan dropshipping, fiziksel bir ürününüz olmadan satış yaparak para kazanabileceğiniz ticaret modelidir.  Müşteri web siteniz üzerinden ürünü satın aldığı anda tedarikçi firma ürünü müşteriye gönderir. Müşteri de ürünü onaylandığı an siz de satıcı olarak komisyonunuzu alırsınız.

Stoksuz e-ticaret yapan birçok web sitesi olması ve müşteriye ulaşmanın yatırım ve emek gerektirmesi insanların stoksuz e-ticaret sisteminden uzaklaşmasına yol açar. Peki, E-Magazan.com stoksuz e-ticarete nasıl bir bakış açısı getiriyor, bize göre dropshipping nasıl yapılır?

Dropshipping Nasıl Yapılır?

  • Dropshipping sistemini yapabilmek için öncelikle bir e-ticaret sitesine ihtiyacınız var. E- ticaret sitesi kurulumu hem evrak hem de alt yapı maliyeti açısından sizi zorlayabilir. Ancak E-Magazan.com ile mağaza isminizi belirledikten sonra alt yapı, güvenlik alt yapısı,  ürün, teknik alt yapı hazırdır.
  • E-Magazan.com alt yapısını satın alarak satışa hazır içinde ürünler de olan bir e-ticaret sitesi sahibi olabilirsiniz. Daha sonra tek yapmanız gereken ürünü satacağınız müşterilere ulaşmak olur.
  • Stoksuz e-ticaret yapabileceğiniz web sitenize sizler de ürün ekleyebilir ya da tedarikçiler ekleyerek fiziksel bir ürününüz olmadan satış yapabilirsiniz.
  • Müşteri web siteniz üzerinden bir satın alma deneyimi yaşadığında sizler de komisyonunuzu alarak kazanabilirsiniz.

E-Magazan.com toplamda %12 komisyonla çalışıyor.  Komisyonun %4’ü sisteme, %1’i müşteriye puan olarak, %2 ürünü satan diğer mağazalara, %5 ise mağaza sahibi alıyor. Bu komisyon oranı sistemin belirlediği komisyon oranıdır.

Komisyon oranı fazla olan mağazaların ürünlerini satarak stoksuz e-ticaret faaliyetlerinizden daha çok kazanabilirsiniz. E-Magazan.com alt yapısını kullanan tüm mağazalardaki ürünleri stoklarınızda olmasa da siteniz üzerinden satarak komisyonunuzu alabilirsiniz.

Türkiye’deki Pazaryerleri hakkında bilgi edinmek için http://e-magazan.com/turkiye-pazaryeri-siteleri/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

Bireyler için Stoksuz E-Ticaret

İşletmeler için e ticaret

E-ticaret Satış Bayiliği

 

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.