Diyetisyen Kimdir ? Görevleri Nedir ?

19.10.2021
336

Bilindiği gibi üniversitelerin ilgili bölümünde 4 yıllık okunan lisans programını tamamlayan kişiler “Diyetisyen” unvanı almaya hak kazanmaktadır. Burada ilgili bölümden kasıt “Beslenme ve Diyetisyenlik”tir.

Diyetisyen, bu mesleği yapmaya uygun kişilere verilmektedir. Diyetisyenlerin diğer ismi Beslenme Uzmanı’dır.

Diyetisyenlerin birçok görevi bulunmaktadır. Bunların en başında kişilerin beslenme programını oluşturmak ve sağlıklı beslenme planı hazırlamaktır. Kişinin yaşadığı sağlık sorunları oluşturan etmenleri bularak bunlara çözüm hazırlamaktır.

Bunun dışında diyetisyenler bireyi ve toplumu sağlıklı yaşama teşvik eder.

İşte diyetisyenlerin belli görevleri:

-Diyet ürünleri geliştirmek,

-Besin analizi yapmak,

-Toplumda sağlıklı beslenmeyi ve sağlıklı yaşamı aşılamak,

-Toplumu ekonomik beslenme konusunda eğitmek,

-Yenilen besinlerin yeterli olmasını sağlamak,

-Eğitim materyallerini hazırlamak,

-Hijyenik olarak çalışmak,

-Bireylerin durumuna göre günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak çeşitli menüler hazırlamak,

-Besinlerin kalorilerini, enerjilerini ve yağ oranlarını dikkate alarak çalışmak,

-Hastalıktan koruyan ve hastalıkları önleyen düşük yağ oranlı diyet programları hazırlamak,

-Toplumu yanlış beslenmeye karşı uyarır. Bunun dışında yanlış beslenmenin sonucunda oluşabilecek hastalıklara karşı toplumu bilinçlendirmeyi kendini görev edinir.

-Çeşitli hastalık gruplarına göre bireye özel program hazırlamak,

Bunun dışında diyetisyenler yemeklerin depolanma-sı, hazırlanması ve pişirilmesi esnasında oluşan değişimleri ve bununla beraber bunların insan vücuduna olan etkilerini inceler.

Dahiliye doktorları ise sizin kan tahlillerinize bakar ve metabolik bir hastalığınızın olup olmadığını kontrol eder. Eğer hormonal bir sorununuz varsa bu sorunun çözümü sağlanırken en uygun beslenme programını da kullanırsınız.

Sağlıklı beslenen herkes ideal kilosuna çok çabuk ulaşacak, diyet yapmasına gerek kalmayacaktır.

Beslenme Uzmanı ve Diyetsiyelere İhtiyaç duyarsanız, Sektörün En İyileri Burada » https://esnafvitrinim.com/kategori/beslenme-uzmani-diyetisyenler

Diyetisyenler Nasıl Olmalıdır?

Bilgisini ve deneyimini güncel tutması gereken diyetisyen olarak çalışan kişilerin özellikleri:

-Fen bilimine ilgi duyar. Bu alanda yapılan bütün çalışmalarda başarılı olur.

-İletişim ve algı becerisi oldukça yüksektir.

-Ekip çalışmasından şikayet etmez ve bu tür çalışmalara hızlı ayak uydurur.

-Hastaları rencide etmez. Onların yaşadığı sorunlarla birlikte onlarla empati kurar.

-Her zaman sabırlı, hoşgörülü, anlayışlı, gelişmeleri takip eden kişilerdir.

-Bunun dışında diyetisyende yabancı dil, mesleki başarı arttıran en önemli özelliklerin arasın-da bulunmaktadır.

Diyetisyen kişinin zayıf olduğunu ve diyete ihtiyacı olmadığını söylemez. Kan tekniklerini inceleyerek kişinin yaşam tarzına en uygun olan programı tercih etmesini tavsiye eder.

Beslenme Uzmanı ve Diyetsiyelere İhtiyaç duyarsanız, Sektörün En İyileri Burada » https://esnafvitrinim.com/kategori/beslenme-uzmani-diyetisyenler

Neden Diyetisyene İhtiyaç Duyulur?

Diyetisyenlerin ilk hedefi kişilerin beslenme programını geliştirmektir. Çünkü biten program sonrası kişiler eski yeme düzenine dönmek isteyecektir. Bu sebeple diyetisyenler kişilerin beslenme programını onların adeta yaşam felsefesi olarak benimsemesi için çalışır.

Kişinin besin alerjileri varsa ya da farklı sorunları kilo almasına neden oluyorsa bu durumda nasıl beslenmesi gerektiğini öğrenmesi şarttır. Bu konuda kişiye özel diyet programı uygula-yacak olan diyetisyenlerin hazırladığı listeler uygulanmalıdır.

Özellikle çölyak hastaları, tiroid hastaları ya da şeker hastalarının uygulaması gereken diyet-ler oldukça farklıdır. Bu yüzden internetteki diyetlerin bilinçsizce uygulanması yerine bir bes-lenme uzmanına danışarak en doğru listenin hazırlanması gerekmektedir.

Beslenme Uzmanı ve Diyetsiyelere İhtiyaç duyarsanız, Sektörün En İyileri Burada » https://esnafvitrinim.com/kategori/beslenme-uzmani-diyetisyenler

Sağlıklı Beslenmek ve Diyetin Sürekliliği

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık neredeyse bütün işlerimizi makineler yapmaya başladı. Bu da insanı hareketsiz bir yaşama ve hızlı beslenmeye (fast food) itti.

İnsanlar hızlı yemek sebebiyle çabuk kilo almaya başladı. Alınan kilolar bir süre sonra rahatsızlık oluşturunca çeşitli yöntemlerle bu kiloları vermeye çalıştı. Kilo verme üzerine internet üzerinde çok fazla bilgi kirliliği bulunmaktadır. Kilo vermek için güvenebileceğiniz en güvenli adres şüphesiz ki diyetisyenlerdir.

Eğitimli kişilerden oluşan diyetisyenler sadece kilo vermeniz için değil, aynı zamanda sağlıklı bir birey olmanız için çalışmaktadır. Diyetisyenlerin en temel amacı sağlıksız insanların sağlıklarına kavuşturmayı sağlar. Bunun dışında da sağlıklı insanların sağlıklarını korumaları için çalışmalarına aralıksız devam eder.

Hayatımızın çeşitli alanlarında diyetisyenler ile karşılaşabiliriz. Bu diyetisyenler hastanelerde, yoğun bakımlarında, anaokullarında, ilkokullarda, spor salonlarında ve çeşitli yerlerde karşımıza çıkmaktadır. Kısacası diyetisyenler beslenme alanında karşımıza çıkan en güvenilir adreslerin başında gelmektedir.

Beslenme Uzmanı ve Diyetisyelere İhtiyaç duyarsanız, Sektörün En İyileri Burada » https://esnafvitrinim.com/kategori/beslenme-uzmani-diyetisyenler

 

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.