Dekorasyonda Renklerin Uyumu Nasıl Yakalanır?

01.01.2022
232

Ev ve iş yerleri dekore edilirken genelde annenin veya iş yeri sahibinin zevkleri ön plana çıkarılır. Aslında bir uzmandan yardım almak dekorasyon açısından en doğru karar olacaktır. Çünkü size zevkli gelecek şeyler diğer insanlara zevkli ve hoş gelmeyebilir. Bu durumda ileride sürekli olarak dekorasyonunuzu başkalarından gelecek şikayetler ve öneriler yüzünden değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.

Ev dekorasyonunda en önemli konulardan biri de renklerin uyumudur. Renklerin uyumunu ikiye ayırıyoruz. Bunlardan ilk iç uyum diğeri ise dış uyumdur. İç uyumdan kasıt evin sadece bir odasının uyumu iken dış uyumdan kastımız evin komple uyumudur.

 İÇ RENK UYUMU

İlk olarak iç uyuma değineceğiz. İç renk uyumunda oturma odanızı dekore ederken kullanacağınız renklerin tonlarının birbirleri ile uyumlu olmasına özen göstermelisiniz. Hangi tondaki renge hangi ton daha iyi gider şimdi sizlere tek tek açıklayacağız. İlk olarak evin oturma odasının iç ferahlatıcı olması şarttır. Bu nedenle koyu iç karartıcı tonlardan uzak durmalısınız. Sar veya yeşilin tonları oturma odası için en doğru seçim olacaktır. Fıstık yeşili koltuk takımı ve beyaz perdeler oldukça göz kamaştırıcı görünecektir. Bunların altına da yeşilin çeşitli tonlarını içinde barındıran bir halı sererseniz oturma odanız hem göze şık görünecek hem de iç ferahlatıcı olacaktır.

 DIŞ RENK UYUMU

Dış renk uyumu dediğimiz olay evin bütünü için aynı tonda renklerin tercih edilmesidir. Örneğin oturma odasına açık tonda renkler kullanılıp salona koyu ton kullanılırsa ortaya çok uyumsuz bir dizayn çıkar. Bu duruma mani olmak için her odanın tonlarının birbiri ile uyumlu olmasına özen gösterilmelidir. Mobilya aksesuar ürünleri seçilirken de odanızın rengine ve halılarınızın rengine göre tercihler yapılmalıdır. Aksi takdirde nahoş bir görüntü sergileyebilirler.

Misafirliğe giderken yanınızda hediyelik bir eşya götürmeyi düşünüyorsanız bunu hiç düşünmeden yapmayın. Önce hediye alacağınız evi görün ve evdeki eşyaların renk uyumuna göre bir hediye tercih edin. Bu sayede hem ev sahibini daha çok mutlu etmiş olursunuz hem de onun da size hediye getirirken daha özenli davranmasına teşvikte bulunmuş olursunuz. Renklerin uyumu mutluluk sebebidir.

Alanya Hediyelik Dekor ve Mobilya Mağazası Efuli Evim

Firmanın Bilgilerine Ulaşın

Konum ; Hacet Mh. Alaiye Cad. No : 39 Alanya

Tel. 0 538 951 52 11

Efuli Evim

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.